Clafoutis cu prune

Clafoutis este un desert frantuzesc delicat si foarte indragit. Este foarte aspectuos, iar varianta de clafoutis cu prune este delicioasa.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Clafoutis cu prune

Ingrediente

  • 5 prune mari
  • 30 g unt
  • 60 g zahar tos pentru cirese
  • 4 oua
  • 270 ml lapte
  • 60 g zahar tos
  • 100 g faina
  • 1 praf de sare
  • esenta vanilie

Mod de preparare

Clafoutis cu prune se prepara foarte usor si rapid.

Laptele se amesteca impreuna cu ouale, vanilia, praful de sare si faina, dupa care il lasam sa se odihneasca pana cand pregatim prunele.

Prunele le spalam, le scoatem samburii si le taiem in jumatati.

Intr-o tava patrata sau dreptunghiulara, adaugam untul topit, adaugam jumatatile de prune si le mai lasam acolo cateva minute. Adaugam zaharul si il lasam deoparte pana se dizolva.

Acest pas il puteti pregati si dinainte daca puneti zaharul deasupra prunelor intr-un vas separat de care "uitati" pana cand se dizolva zaharul. Optional puteti presara si scortisoara deasupra prunelor, va da o aroma deosebita clafoutis-ului nostru.

Deasupra prunelor turnam aluatul de oua, si lasam la cuptorul incins la 220 de grade pentru 20 de minute.


Clafoutis cu prune se serveste cubulete dupa ce s-a racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori