Specialitati

Reteta Rulada de porc cu sos picant de prune

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 3h 
admin postat de
Postat pe: 08-01-2016
Adaugă în cartea de bucate
• scoateti samburii din prunele proaspete si mixatii-le impreuna cu menta proaspata
• puneti vinul la redus pe foc, impreuna

ingrediente

6 portii

   ceafa de porc - 12 kg
   carne tocata vita - 400 g
   prune afumate, fara samburi - cca 89 buc
   chimen macinat - 2 lingurite
   cardamon macinat - ½ lingurita
   ghimbir macinat - ½ lingurita
   ceapa rosie - 1 buc
   chives - 910 bete
   vin rosu demisec - 150 ml
   anason stelat - 2 buc
   ienibahar boabe - 45 boabe
   menta proaspata - 45 frunze
   amidon de porumb - 1 lingurita
   miere - 1 lingurita
   fresh de lamaie - 20 ml
   prune proaspete, coapte - 45 buc
   ardei iute - 1 buc
   sare si piper - dupa gust
Extra:
   vin rosu dulce - 50 ml
   unt - 25 g
   ulei de masline - 3 linguri
   cimbru proaspat - 2 crengute
   boia dulce - 1 lingurita
   usturoi - 3 catei
   apa / stock de legume - 100 ml
   folie de plastic
   folie de copt

mod de preparare

• scoateti samburii din prunele proaspete si mixatii-le impreuna cu menta proaspata
• puneti vinul la redus pe foc, impreuna cu stelutele de anason si bobitele de ienibahar
• cand acesta aproape s-a redus, adaugati prunele mixate, fresh-ul de lamaie si ardeiul iute
• lasati-le la foc mic sa scada si sa se inchege
• adaugati apoi mierea si amidonul si amestecati energic pentru a evita formarea cocoloaselor 
• curatati ceafa de porc
• despicati-o pe lungime, acoperiti-o cu o folie de plastic si bateti-o cu un ciocan de carne pana se intinde frumos
• condimentati carnea tocata cu ghimbir, cardamon si chimen, ceapa rosie, sare si piper
• amestecati-o bine si dispuneti-o egal pe lungimea bucatii de ceafa de porc despicata
• peste ea adaugati prunele afumate
• strangeti-o intr-un rulou si legati-o bine cu papiota culinara
• asezonati-o la exterior cu sare, piper si boia
• incingeti uleiul de masline in vasul detasabil al slow cooker Crock Pot 6L Saute, adaugati untul si cimbrul si dati culoare ruladei
• stingeti cu vinul rosu si adaugati vasul inapoi in slow cooker Crock Pot 6L Saute
• taiati usturoiul pe jumatate, pe lungime si adaugati-l deasupra
• stropiti carnea cu putin ulei de masline si putin vin rosu la alegere, adaugati apa si acoperiti carnea cu folie de copt
• porniti slow cooker Crock Pot 6L Saute pe modul de gatire High si setati timpul de 4 ore – in functie de gramajul bucatii de ceafa, timpul poate sa difere mai mult sau mai putin
• asezonati din nou cu sare si piper cu 15 minute inainte de incheierea programului 
• odata gatita, serviti-o cu sosul picant incalzit putin in prealabil si chives tocat.

Pofta buna!
Incearca si Branza proaspata
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de porc cu sos picant de prune" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Specialitati

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.