Sosuri rosii

Reteta Sos chili

complexitate reteta Redusa 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Frigarui de pui asiatice, cu sos de arahide"
 
Sosul chili este un sos potrivit pentru feluri cu carne de poirc sau vitel, bucate de inspiratie mexicana, aperitive si pase.

ingrediente

   2 ardei chili uscati
   1 catel usturoi
   ½ lingurita chimen
   ½ lingurita oregano
   Un praf scortisoara
   Un praf cuisoare
   Sare

mod de preparare

Curatati ardeii chili de seminte, apoi taiati ardeii in bucati de aproximativ 2 cm si puneti-i pe o tigaie. Adaugati 100ml apa, ustoroiul, chimenul, oregano, scortisoara si cuisoarele. Dati-i un clocot, apoi acoperiti tigaia, reduceti flacara si fierbeti amestecand din cand in cand, pana se inmoaie ardeii chili (10-15 minute)




Dati amestecul de chili la blender pana obtineti o pasta omogena. Adaugati apa daca amestecul e prea gros. Asezonati cu sare.




 


Incearca si Sos de pui cu oregano
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos chili" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Sosuri rosii

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.