Bors cu ciuperci

Ciorba se poate pregatii din bureti proaspeti, ciuperci de camp sau hribi. Se fierbe zarzavatul intr-o oala cu apa. Se aleg ciupercile se taie fidelu

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 l de apa 1 l bors
  • 500 g ciuperci
  • un morcov
  • o radacina de patrunjel
  • o radacina de pastarnac
  • o ceapa
  • 1/2 telina
  • marar
  • sare

Mod de preparare

Ciorba se poate pregatii din bureti proaspeti, ciuperci de camp sau hribi. Se fierbe zarzavatul intr-o oala cu apa.

Se aleg ciupercile se taie fideluta si se pun la fiert impreuna cu zarzavatul. Cand sunt fierte se adauga borsul fiert separat si curatat de spuma, se mai lasa sa dea in cateva clocote, se adauga sarea dupa gust.

Se mai poate prepara si din ciuperci deshidratate ,folosind 250 g.
Pofta buna!

Reteta Bors cu ciuperci a fost propusa de iuga pe forum culinar.ro

Alte retete de bors gasiti aici:

Bors de ciuperci,

Bors de urzici,

Bors de sfecla(moldovenesc)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc