Bors cu perisoare

Un os de rasol cu maduva se pune sa fiarba impreuna cu 1 I apa. Legumele se curata, se spala, se maruntesc iar la rosii se scot semintele. Dupa aprox

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 os de vaca
  • 2 I apa
  • 750 mI bors
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 jumatate telina
  • 500 gr carne
  • 2 linguri cu orez
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 2 rosii
  • patrunjel verde tocat marunt
  • smantana

Mod de preparare

Un os de rasol cu maduva se pune sa fiarba impreuna cu 1 I apa. Legumele se curata, se spala, se maruntesc iar la rosii se scot semintele. Dupa aproximativ o ora si jumatate dupa ce osul a inceput sa fiarba se adauga legumele in oala si se mai lasa la fiert inca o jumatate de ora. Separat se prepara astfel tocatura: carnea se da prin masina de tocat si se amesteca apoi cu orezul spalat si umflat. Se adauga sucul de la o ceapa mica curatata, tocata si scursa printr-un tifon. Se mai adauga oul, patrunjelul verde tocat, se potriveste de sare si se famesteca bine compozitia. Se modeleaza perisoare mici care se pun la fiert in supa. Se adauga apoi borsul acrind dupa gust. Se adauga si smantana dreasa cu un galbenus batut. Dupa ce a dat in cateva clocote, se ia de pe foc.


Se serveste fierbinte.

Alte retete:

Ciorba radauteana

Ciorba de carne de porc Ciorba de conopida

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci