Borsuri

Reteta culinara Bors de capuri de peste

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
bea_medro postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Bors de stevie"
 
Se curata pestele, se spala, se pune intr-un castron si se presara cu sare.Se pune apa intr-o oala si se lasa pe foc, pana incepe sa fiarba. Se spal

ingrediente

   cap de peste 1
   5 kg
cartofi 3 bucati
morcovi2 bucati
telina1 bucata
patrunjel 1 bucata
ardei gras1 bucata
rosii 23 bucati
ceapa1 bucata
verdeata: patrunjel
   leustean
bors de putina250 ml
orez100g
apa2
   5 l
sare

mod de preparare




Se curata pestele, se spala, se pune intr-un castron si se presara cu sare.Se pune apa intr-o oala si se lasa pe foc, pana incepe sa fiarba. Se spala, se curata legumele se taie cubulete mici si apoi se pun la fiert: ceapa, morcovii, ardeiul gras, patrunjelul, telina. Cand acestea incep sa se inmoaie se pune orezul, spalat si apoi cartofii si se continua fierberea. Cand orezul a fiert, se adauga rosiile, curatate de coaja, taiate marunt, si borsul (fiert si spumat in prealabil). Se lasa sa fiarba cateva clocote, dupa care se pune pestele, sare dupa gust, si se fierbe 10 minute. La sfarsit se pune leusteanul si patrunjelul taiat marunt.
Se serveste fie rece, fie cald.


Alte retete recomandate:

Incearca si Bors de loboda rosie de la Dersca
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de capuri de peste" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Borsuri

Incearca si alte reţete din categoria:

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite