Bors de fasole cu sfecla rosie

De cu seara am pus in apa o punga de 250 de gr. de fasole uscata, apoi am pus-o sa fiarba schimbind apa de 2 ori. In alta oala a

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Bors de fasole cu sfecla rosie

Ingrediente

  • 250 de gr. de fasole uscata
  • ceapa+morcov+telina
  • supa de carne
  • 3 rosii
  • 2 sfecle
  • sucul de la o lamiie
  • patrunjel
  • ulei de masline
  • sare

Mod de preparare

De cu seara am pus in apa o punga de 250 de gr. de fasole uscata, apoi am pus-o sa fiarba schimbind apa de 2 ori.

In alta oala am pus un pic de ulei (eu folosesc mereu de masline extravirgin, binenteles ca fiecare poate pune ce vrea si ce poate sau chiar si apa) si un pic de ceea ce aici se cheama "soffritto" adica cubulete micute de ceapa+morcov+telina si am lasat citeva minute pe foc, inabusit.

Apoi am pus fasolea care era aproape fiarta dar nu complet si am adaugat supa (aveam supa de carne pe care am pus-o in punguta de facut cuburi de gheata si am congelat-o) si am lasat sa fiarba. Producind acum gradina rosii in cantitati exagerate am pus si 3 rosii curatate de pielita si de seminte si puse in mixer ca sa se faca suc.

Am lasat sa fiarba, am gustat si am pus sare. Sfecla rosie aici se gaseste ambalata sub vid deja fiarta asa ca am luat 2 sfecle (cam de marimea unei portocale sunt toate) si le-am dat pe razatoarea mare.

Apoi cind borsul era aproape gata am pus sfecla, sucul de la o lamiie si am mai lasat sa fiarba 5 minute. Nu mai mult pentru ca sfecla se decoloreaza.

Apoi am pus patrunjelul tocat, am pus capacul si am lasat-o in pace sa se raceasca.

Consistenta mai mult sau mai putin lichida fiecare si-o face cum vrea.
Se poate servi cu smantana.

Pentru o reteta de post inlocuiti supa de carne cu supa de legume.

Pofta buna!

Reteta Bors de fasole cu sfecla rosie a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro

Alte retete de bors gasiti aici:

Bors de ciuperci,

Bors de urzici,

Bors de sfecla(moldovenesc)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci