Borsuri

Reteta Bors de legume de post

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
lumeabucatelor.ro postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Bors de stevie"
 
Borsul de legume de post este bun si hranitor pentru perioadele de post din an, asigurand cantitatea corespunzatoare de vitamine si nutrienti.

ingrediente

Pentru 6 portii:
   jumatate de telina
   1 ceapa
   1 patarnac
   1 radacina de patrunjel
   2 morcovi
   jumatate de ardei capia
   2 cartofi
   3 linguri de zarzavat pentru ciorbe – puteti pune condimente pentru supe sau ciorbe daca nu v-ati pus zarzavat pentru iarna )
   3 ramurele de cimbru proaspat – puteti pune uscat daca nu aveti jumatate de legatura de patrunjel
   3 linguri de ulei
   300 ml bors – al meu e de casa si e acru bine
   puneti dupa gust
   sare si piper negru

mod de preparare

Legumele se spala, se curata si se taie cubulete marisoare cam de pana la 1 centimetru latura. Nu le taiati prea mici pentru ca fierberea va distruge mare parte din prorietatile lor si, in plus, riscati ca cele care se fierb mai repede sa se desfaca in oala. Ardeiul capia se taie in felii. Ceapa se toaca marunt.
Prima oara se pun intr-o oala medie (3 litri) zarzavatul pentru ciorbe si radacinoasele, adica morcovul, pastarnacul, telina si radacina de patrunjel, peste care adaugam o cana de apa, astfel incat sa fie acoperite, 3 linguri de ulei si un praf de sare. Se fierb toate la foc mediu cu capacul pus pe oala cam 10 minute, sa se inmoaie putin legumele.
Apoi adaugam ceapa, cartofii si ardeiul si completam cu apa pana cand se acopera legumele. Punem capac si lasam sa fiarba la foc mediu cam 15-20 de minute.
Despre ceapa, ea se poate cali la inceput in ulei incins, dar e mai grea mancarea asa si este destula lume care nu tolereaza ceapa calita.
Cand legumele sunt fierte, adaugam borsul si lasam sa dea un clocot, dupa care stingem focul, potrivim de sare si piper dupa gust si adaugam frunzulitele de cimbru si patrunjelul verde tocat marunt. Noi folosim sare de mare, e mai sanatoasa si la moda acum. Se gaseste in magazinele naturiste.
Punem capacul si lasam jumatate de ceas sa se dezvolte aroma de verdeturi.




Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Borsul de legume de post se serveste cald.
Se poate servi cu ceapa rosie.

Incearca si Bors de legume
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de legume de post" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Borsuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.