Bors de vacuta

Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari si se pune la foc cu trei litri de apa rece. Se spumuieste cand supa da in clocot, se mai fierbe jum

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3/4 kg carne de piept de vaca
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras
  • 3 rosii coapte
  • 1 l bors
  • 1 pahar de smantana
  • leustean tocat
  • sare
  • 1 ou
  • orez

Mod de preparare

Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari si se pune la foc cu trei litri de apa rece. Se spumuieste cand supa da in clocot, se mai fierbe jumatate de ora dupa care se curata zarzavatul de supa, se taie fideluta si se pune sa fiarba cu carnea. O data cu zarzavatul se pune la fiert ardeiul taiat felii subtiri. Se sareaza, se face focul mic si se continua fierberea pana cand carnea se poate consuma. Atunci se adauga orezul spalat si fiert separat, rosiile decojite si taiate felii subtiri si se mai fierb impreuna zece minute. Se fierbe borsul separat se pune peste carne impreuna cu leusteanul tocat marunt Se drege borsul cu oul batut spuma cu trei linguri de supa fierbinte si un pahar de smantana, dupa ce s-a luat oala de pe foc si s-a lasat sa se raceasca un sfert de ora.

Borsul se serveste fierbinte, cu ardei iute alaturi.

Alte reteta ciorba recomandate

Ciorba radauteana

Supa de spanac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Ciulama de pui cu dovlecel
Bucataras.RO

Ciulama de pui cu dovlecel

Am mancat odata la un restaurant si mi s-a parut foarte interesant, asa ca azi am pregatit si eu si e foarte buna!

Ciulama de pui cu dovlecel
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise