Bors polonez

Pentru borsul polonez carnea de pui se trece prin flacara, se spala si se portioneaza. Sfecla, morcovii si varza alba se curata, se spala, se taie fasii.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de pui - 500 g
  • costita afumata - 50 g
  • smantana/iaurt - 100 g/200 g
  • sfecla rosie - 150 g
  • varza alba - 150 g
  • cartofi - 150 g
  • morcovi - 250 g
  • ceapa - 100 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • pasta de tomate - 50 g
  • ulei 30 - ml
  • foi de dafin - 23 frunze
  • otet - 20 ml
  • sare si piper boabe dupa gust
  • 2 cuburi MAGGI de gaina

Mod de preparare

Pentru borsul polonez carnea de pui se trece prin flacara, se spala si se portioneaza. Sfecla, morcovii si varza alba se curata, se spala, se taie fasii. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi. Ceapa si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Costita se taie cuburi. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Carnea de pui se fierbe in 2 l de apa si se spumeaza. Se adauga sfecla, varza, morcovi, ceapa, cartofi, cuburile MAGGI, foi de dafin si piper. Cand carnea si legumele sunt fierte, se adauga pasta de tomate. Costita se inabusa in ulei cu otet. Se adauga bors si se mai fierbe cca 5 minute.

Borsul polonez se serveste fierbinte, cu patrunjel deasupra.

 


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Pariziene cu mere calite
Bucataras.RO

Pariziene cu mere calite

Habar nu am de ce le zice pariziene sau intuiesc, probabil datorita aspectului... in fine, m-am inspirat de la Merisor, doar...

Pariziene cu mere calite
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise