Ciorba de peste

Aceasta ciorba se poate prepara din peste marunt sau din capul si 2-3 bucati de la coada unui peste. Se pune intr-o oala ceapa tocata foarte marunt. D

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg. peste
  • 2 buc. ardei gras
  • 3-4 buc. rosii
  • 1/2 l zeama de varza
  • o ceasca orez
  • sare
  • piper
  • 1 1/2 l apa

Mod de preparare

Aceasta ciorba se poate prepara din peste marunt sau din capul si 2-3 bucati de la coada unui peste. Se pune intr-o oala ceapa tocata foarte marunt. Dupa ce a dat citeva clocote, se adauga orezul ales si spalat, iar cind este aproape fiert, se adauga ardeiul taiat fidelute ( sa nu fie iute). Dupa ce ciorba a dat in clocot, se adauga rosiile curatate de pielite si de simburi si taiate felii subtiri, pestele curatat, spalat si taiat felii si zeama de varza fiarta separat si spumata. Se lasa oala sa fiarba la foc incet, iar dupa 10-15 minute, se incearca pestele, care nu trebuie lasat sa treaca din fiert, caci se sfarima. Cind ciorba este gata, se retrage de pe foc si se adauga marar si patrunjel tocate fin, se acopera oala si se mai lasa citeva minute.
Se potriveste de sare si de acreala si se serveste la masa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori