Ciorba ardeleneasca de salata cu smantana si marar

Pentru ciorba ardeleneasca de salata cu smantana si marar salata se spala foarte bine si se oparesete in apa clocotita 5 - 10 minute.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 - 5 salate frumoase
  • 4 - 5 catei de usturoi
  • 1 felie slanina afumata
  • 2 - 3 linguri otet
  • 1 1/2 l lapte dulce fiert
  • 2 oua
  • 3 - 4 linguri smantana
  • 1 legatura marar verde

Mod de preparare

Pentru ciorba ardeleneasca de salata cu smantana si marar salata se spala foarte bine si se oparesete in apa clocotita 5 - 10 minute. Se scoate cu sita, se scurge foarte bine si se lasa la racit. In acest timp, se taie marunt slaninuta si usturoiul si se pun la prajit in oala intr-o lingura de ulei. Salata racita se taie foarte marunt si se adauga peste usturoi si slanina. Se adauga imediat otetul lasind sa se caleasca putin si s alata. Se adauga 4 - 5 cani de apa si laptele si se lasa sa dea un clocot. Se ia de pe foc sa adauga mararul tocat fin si se drege cu ouale batute cu smantana. Atentie! Otetul trebuie adaugat inaintea laptelui in cantitatea necesara pentru a nu se taia ciorba.


Se serveste fierbinte cu mamaliguta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori