Ciorba cu dovlecei (a la grec)

Pentru ciorba cu dovlecei (a la grec) dovleceii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ciorba cu dovlecei (a la grec)

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • supa de oase* - 1
  • 5 l sau 1
  • 5 l apa
  • 3 cuburi MAGGI de vita
  • dovlecei proaspeti - 800 g
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 100 g
  • telina radacina - 100 g
  • patrunjel radacina - 50 g
  • pastarnac radacina - 50 g
  • ulei - 50 ml
  • smantana/iaurt - 100 g/200 g
  • orez - 50 g
  • oua - 2 galbenusuri
  • marar verde - 1 legatura
  • sare de lamaie - 2 g
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru ciorba cu dovlecei (a la grec) dovleceii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii, telina, patrunjelul radacina, pastarnacul se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. Ouale se trec prin jet de apa rece; se separa albusurile de galbenusuri. Se prepara supa de oase, care se fierbe impreuna cu telina, morcovii, pastarnacul, patrunjelul radacina si ceapa inabusite in ulei. Cand legumele sunt aproape fierte, se adauga dovleceii, orezul fiert si se continua fierberea. Se adauga compozitia alcatuita din galbenusuri

si smantana; se continua fierberea inca 5 minute. Se presara sare de lamaie, marar si se mai fierbe 5 minute.

Ciorba cu dovlecei (a la grec) se serveste fierbinte.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci