Se curata si se taie ca taiteii sfecla, apoi se pune la foc intr-o oala cu apa impreuna cu morcovul si ceapa taiata marunt. Cind sfecla e aproape fiar
Se curata si se taie ca taiteii sfecla, apoi se pune la foc intr-o oala cu apa impreuna cu morcovul si ceapa taiata marunt. Cind sfecla e aproape fiarta, se adauga cartofii curatati si taiati subtiri, se adauga sare dupa gust. Cind zarzavatul incepe sa se moaie se pune borsul fiert separat si strecurat. Se lasa sa mai dea citeva clocote. Pentru ca ciorba sa aiba o culoare frumoasa rosie, se pun deoparte intr-o cratita citeva felii de sfecla rosie, cu putina apa fierbinte si se lasa sa dea numai vreo doua clocote, pina ce iese culoarea din sfecla. Nu se tine prea mult caci sfecla se decoloreaza repede. Cind ciorba este gata, se scurge aceasta zeama in oala. Se pune apoi verdeata taiata marunt, lasind ciorba sa mai dea 2-3 clocote.
Se serveste cioba dreasa cu smintina si ou batut

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii