Ciorbe

Reteta Ciorba de fasole in bol de paine

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
ani67 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Ciorba de loboda rosie"
 
Ciorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita afumata este atat de buna ca te lingi pe degete!

ingrediente

Pentru ciorba de fasole:
   Cca 500 g fasole boabe
   400 g costita afumata sau kaizer
   2 cepe
   2 morcovi
   2-3 linguri ulei masline
   1 cana suc de rosii
   o foaie de dafin
   sare si piper
   cimbru
   patrunjel verde
   2 ardei
   o bucatica telina
   busuioc uscat
   sare
pentru paine:
   cca 500 g faina
   200 ml apa calduta
   un cub de drojdie
   sare
   2 linguri de ulei de masline

mod de preparare

Fasolea curatata si spalata si inmuiata de cu seara se acopera cu apa si se pune la fiert. Dupa cateva clocote strecuram fasolea, aruncand apa in care a fiert si adaugam apa fiarta apoi se pune la fiert cu sare si zarzavatul taiat marunt.




Dupa ce fasolea a fiert si s-a inmuiat bine, punem la incins uleiul de masline si rumenim costita sau kaizerul taiat marunt apoi adaugam si sucul de rosii. Se adauga totul in fasole si lasam sa mai fiarba cateva minute dupa care oporim focul si adaugam foaia de dafin, busuiocul si cimbru si verdeata taiata fin.




Pentru bolul de paine framantam faina cu apa calduta in care am dizolvat drojdia, sarea si uleiul. Se framanta cu mana pana nu se mai lipeste apoi se acopera si se lasa sa creasca la loc calduros. Aluatul crescut se imparte in doua apoi se pune in 2 forme rotunde, mai inalte, unse cu un pic de ulei si se da la copt la cuptor, la foc potrivei pana se rumenesc bine.




Se scot painicele din forme, se taie capace deasupra, se scobesc de miez apoi se mai dau 5 minute la cuptor, pentru ase usca in interior. Se serveste ciorbica de fasole in bolurile de paine cu ceapa rosie de apa sau ardei iute.
Pofta buna!

Mi-ar placea sa testez toate functiile noului Philips Multicooker dar mai ales cele care:




1.Poţi încălzi orice fel de mâncare, cu ajutorul butonului "REHEAT". Selectezi timpul de încălzire şi în câteva minute poţi servi un fel de mâncare delicios.




2. funcţia "KEEP WARM" păstrează mâncarea caldă în continuare.


Ciorba de fasole in paine se serveste alaturi de o salata de ceapa rosie sau ardei iute.

Incearca si Ciorba taraneasca de pasare
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole in bol de paine" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.