Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă. Pentru a prepara aceasta reteta de ciorba de miel sunt necesare urmatoarele ingrediente: miel, morcovi, telina, pastanrnac, ceapa, orez, smantana, verdeturi, sare, piper.

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ciorbă de miel reţetă
  • un cap miel
  • gat
  • coada
  • cateva bucati carne cu os (in afara de muschii spatelui
  • pulpe si maruntaie)
  • 2-3 morcovi
  • o telina mica
  • 1-2 pastarnac
  • 2 cepe
  • 100 g orez
  • 200 g smantana
  • 2 legaturi verdeturi
  • piper
  • 2 oua
  • 3 linguri delikat

Mod de preparare

Se da de-o parte partea capului cu dinti, se scot ochii si se curata bine. Se taie gatul de miel si carnea in bucati potrivite. Se taie marunt zarzavaul – morcovii, pastarnacul, telina si ceape. Ceapa si zarzavatul se pun la fiert in 3 l apa rececu carnea si o lingurita sare. Se inlatura spuma.

Se lasa sa fiarba o ora la foc mic, dupa care se adauga orezul spalat si verdeturile. Se lasa la fiert inca 20 de minute, dupa care se adauga 3 linguri de delikat si se lasa sa mai dea cateva clocote. Se lasa sa scada cu un litru. Se ia de pe foc si se adauga smantana batuta cu oua. Se sareaza dupa gust.


Se serveste cu leustean tocat.

Alte retete recomandate:

Ciorba de rosii si conopida

Ciorba de miel cu macris

Ciorba cu ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci