Ciorbă de miel reţetă cu legume si orez

Ciorbă de miel reţetă. Pentru ciorba de miel cu legume si orez se fierb in apa cu sare capul si bucati de carne de miel. Dupa ce da in clocot, se ia spuma.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ciorbă de miel reţetă
  • 2 l apa
  • 1 l bors
  • 1 kg carne de miel
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  • verdeata
  • cozi de ceapa verde
  • sare
  • 3 linguri orez
  • 1 galbenus
  • 2 Iinguri de smantana.

Mod de preparare

Pentru ciorba de miel cu legume si orez se fierb in apa cu sare capul si bucati de carne de miel. Dupa ce da in clocot, se ia spuma si se adauga: un morcov, un patrunjel si o ceapa mica taiate marunt. Cand sunt fierte, se toarna borsul fiert separat si strecurat, si se adauga o frunza de patrunjel, cozi de ceapa verde taiate fin si 2 — 3 linguri de orez ales si spalat.
Se lasa sa fiarba orezul, se gusta de acru si se drege in castron cu un galbenus si doua linguri de smantana. In loc de orez se pot pune galuste preparate in felul urmator: se freaca o lingura de unt sau de untura cu un ou, bine, pana se face ca o crema. Se pune sare si se adauga faina pana ce compozitia devine ca o smantana groasa. Se iau cu o lingurita si se da drumul galustelor in ciorba, cand clocoteste. Se fierb un sfert de ora.


Ciorba de miel se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci