Ciorba de peste cu crutoane

Pestele mic care poate fi albisoara, rosioara, caracuda sau obleti, se curata, se spala si se fierbe in apa cu sare. Se adauga la fiert si legumele c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de peste mic
  • 2 cepe
  • 1 praz
  • 3 catei de usturoi
  • 500 gr rosii
  • 1 pahar vin alb
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde tocat
  • crutoane
  • 1 kg morun
  • 2 I apa
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Pestele mic care poate fi albisoara, rosioara, caracuda sau obleti, se curata, se spala si se fierbe in apa cu sare. Se adauga la fiert si legumele curatate, spalate si taiate marunt impreuna cu vinul. Dupa ce a fiert pestele, se scoate din apa si se pun bucatile de peste mare care poate fi morun, nisetru sau crap. Se tine in vas pana ce pestele este fiert. Se acreste apoi ciorba cu zeama de lamaie sau de varza.


Ciorba se serveste cu crutoane iar pestele mare se serveste separat.

Alte retete:

Ciorba radauteana

Ciorba de cartofi cu tarhon

Ciorba de burta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci