Ciorbe

Ciorba de salata verde

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Morcovul, patrunjelul, ceapa si usturoiul se taie fin si se pun la fiert cu apa ½ ora; se strecoara, aruncindu-se zarzavatul. Intre timp se freaca ga

ingrediente

   2 l apa
   2 salate cu miez tare
   1 morcov
   1 patrunjel
   1 ceapa mare
   1 catel usturoi(facultativ)
   1 lingura faina
   2 galbenusuri
   2 linguri smintina
   2-3 linguri otet
   patrunjel tocat
   sare Omleta: 150 gr. slanina afumata
   4 oua
   2 linguri lapte
   sare

mod de preparare

Morcovul, patrunjelul, ceapa si usturoiul se taie fin si se pun la fiert cu apa ½ ora; se strecoara, aruncindu-se zarzavatul. Intre timp se freaca galbenusurile cu faina, smintina, sarea si otetul, apoi se adauga cite putin din zeama de zarzavat strecurata, amestecind cu lingura fara intrerupere pina cind se termina toata zeama. Se pune la foc si se adauga salata, spalata bine si taiata bucati mari. Se lasa sa dea un singur clocot. Se taie slanina bucati, se prajeste in tigaie si se toarna peste ea ouale batute cu lapte si putina sare. Omleta obtinuta se taie fisii ca taiteii mari, se pune in castron, iar peste ea se toarna ciorba fierbinte.
Se serveste cu patrunjel verde tocat si presarat
Incearca si Ciorba cu carne de manzat (a la grec)
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata verde" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite