Ciorba din carne de curcan cu tarhon

Taiem carnea cubulete si curatam ceapa. Se taie marunt, se prajeste in jumatate din cantitatea de ulei pana devine aurie. Atunci se adauga carnea de c

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g piept de curcan
  • 1 ceapa mica
  • 10 ml ulei
  • sare
  • piper macinat
  • patrunjel si tarhon taiat marunt
  • 1 l supa de oase (sau cubulet concentrat de supa)
  • 200 g zarzavaturi
  • 1 felie de telina
  • 100 g ciuperci
  • 60 g faina
  • 20 ml smantana
  • otet de tarhon
  • cateva picaturi de zeama de lamaie

Mod de preparare

Taiem carnea cubulete si curatam ceapa. Se taie marunt, se prajeste in jumatate din cantitatea de ulei pana devine aurie. Atunci se adauga carnea de curcan, sare, piper, se presara patrunjelul si tarhonul, se stinge cu supa de oase.

Se curata zarzavatul, telina, ciupercile, se taie cubulete si se adauga la carne. Se fierbe inabusit, se stinge cu supa de oase.

In uleiul ramas se pregateste un rantas alb cu care se ingroasa supa, se adauga smantana, se potriveste de gust daca este necesar. Se acreste cu otet de tarhon si zeama de lamaie. Se serveste fierbinte.
Alte retete culinare

Ciorba spanac

Tocanita de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci