Ciorbe

Reteta Ciorba din ciolan cu tarhon

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Spalam bine ciolanul si se pune la fiert in apa rece. Dupa ce s-a fiert, se scoate din oala, se dezoseaza si se taie cubulete. Nu se arunca zeam

ingrediente

   1 ciolan afumat
   150 g morcovi
   100 g patrunjel radacina
   100 g ceapa
   1 galbenus de ou
   20 ml (fara zahar)
   2 lingurite de tarhon uscat
   Â½ lamaie
   sare piper macinat
   dupa gust

mod de preparare

Spalam bine ciolanul si se pune la fiert in apa rece. Dupa ce s-a fiert, se scoate din oala, se dezoseaza si se taie cubulete. Nu se arunca zeama in care a fiert, ci se va folosi la stinsul zarzavaturilor.


Se curata morcovii si patrunjelul, se taie cubulete. Ceapa se toaca foarte marunt si se caleste in putin ulei.


Se adauga zarzavatul taiat cubulete si cca. 1 litru din zeama in care a fiert ciolanul, apoi tarhonul, lamaia si piperul. Se sareaza cu precautie, pentru ca, de obicei, ciolanul este destul de sarat.


Dupa ce se inmoaie zarzavatul , se pun si cubuletele de ciolan sa dea in clocot cu ciorba.


Se drege cu frisca amestecata cu galbenusul de ou dupa stingerea focului , ca sa nu se branzeasca frisca. Inainte de servire, se scoate lamaia.
Alte retete culinare recomandate





Ciorba radauteana


Ciorba de vacuta
Incearca si Supa de legume
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba din ciolan cu tarhon" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.