Ciorba din ciolan cu tarhon

Spalam bine ciolanul si se pune la fiert in apa rece. Dupa ce s-a fiert, se scoate din oala, se dezoseaza si se taie cubulete. Nu se arunca zeam

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ciolan afumat
  • 150 g morcovi
  • 100 g patrunjel radacina
  • 100 g ceapa
  • 1 galbenus de ou
  • 20 ml (fara zahar)
  • 2 lingurite de tarhon uscat
  • ½ lamaie
  • sare piper macinat
  • dupa gust

Mod de preparare

Spalam bine ciolanul si se pune la fiert in apa rece. Dupa ce s-a fiert, se scoate din oala, se dezoseaza si se taie cubulete. Nu se arunca zeama in care a fiert, ci se va folosi la stinsul zarzavaturilor.

Se curata morcovii si patrunjelul, se taie cubulete. Ceapa se toaca foarte marunt si se caleste in putin ulei.

Se adauga zarzavatul taiat cubulete si cca. 1 litru din zeama in care a fiert ciolanul, apoi tarhonul, lamaia si piperul. Se sareaza cu precautie, pentru ca, de obicei, ciolanul este destul de sarat.

Dupa ce se inmoaie zarzavatul , se pun si cubuletele de ciolan sa dea in clocot cu ciorba.

Se drege cu frisca amestecata cu galbenusul de ou dupa stingerea focului , ca sa nu se branzeasca frisca. Inainte de servire, se scoate lamaia.
Alte retete culinare recomandate

Ciorba radauteana

Ciorba de vacuta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc