Ciorbita de fasole cu ciolan este o mancare nemaipomenita de iarna. Cele doua gusturi simple se combina intr-o mancare deloc sofisticata dar delicioasa.
Pentru aceasta reteta trebuie sa ne pregatim din timp, este potrivit sa pregatim fasolea boabe de seara pentru ca ziua urmatoare sa putem prepara ciorba.
Fasolea boabe se spala si se pune intr-un vas cu apa rece la inmuiat. Cand fasolea este umflata, se scurge de apa, se spala si se pune intr-o oala ( eu folosesc cucta) la fiert impreuna cu ciolanul afumat, ceapa si morcovi taiati rondele.
Cand fasolea este fiarta, se pune o jumatate de frunza de dafin, boabele de mustar, si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Intr-o tigaie sau craticioara se pun cele 4 linguri de ulei in care rumenim faina impreuna cu o lingurita de boia si bulion (trebuie sa fim atenti sa nu ardem boiaua, atunci ea va deveni neagra si nu se va mai putea folosi). Punem faina cu boia peste ciorba si dam un clocot.
Tocam marunt frunzele de patrunjel care le presaram deasupra.
Pofta buna!
Ciorbita de fasole cu ciolan afumat se serveste calda, cu sos de smantana si salata de ceapa, putem opta pentru vase traditionale romanesti de ceramica sau chiar bol de paine

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii