Ciorbita de fasole verde, vitel si sunculita afumata

Intr-o oala, se pune carnea sa fiarba in apa rece, cu putina sare. Se spumeaza si cand este fiarta pe jumatate se adauga fasolea, care in prealabil a

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carnita de vitel
  • 1 kg fasole verde (cea galbena este cea mai gustoasa)
  • 300 gr sunculita afumata - tocata marunt
  • 100 gr ceapa - tocata marunt
  • 2 morcovi- tocati rondele
  • 1 telina - tocata marunt (tulpina
  • nu radacina)
  • 1 lingura faina
  • 4 rosii descojite de pielite si tocate
  • unt sau ulei
  • sare
  • piper
  • boia dulce de ardei
  • vegeta (sau delikat)

Mod de preparare

Intr-o oala, se pune carnea sa fiarba in apa rece, cu putina sare. Se spumeaza si cand este fiarta pe jumatate se adauga fasolea, care in prealabil a fost curatata de moturi spalata si rupta dupa dorinta. Se lasa impreuna sa fiarba la foc domol pana cand atat carnea cat si fasolea s-au fiert si se adauga rantasul.

Rantas: intr-o cratita se pune sunculita, uleiul(sau untul) si zarzavatul sa se caleasca. Dupa ce s-au muiat se pune faina si boia dulce de ardei si si se stinge cu zeama in care a fiert fasolea, se adauga si rosiile, lasandu-se sa mai fiarba impreuna la foc potrivit 5-10 minute.

Se adauga rantasul la ciorbita, se potriveste de sare si dupa 10 minute se stinge focul lasand oala cu ciorba fara capac pana se raceste.
Se serveste cu smantana presarata cu verdeata proaspat tocata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci