Ciorbe

olteneasca: Ciorba de dovlecei umpluti

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Pulpe de Pui cu Mustar la Cuptor (Reteta Video)"
 
Ciorba de dovlecei umpluti este o reteta olteneasca delicioasa, o ciorba consistenta, o reteta de ciorba de vara.

ingrediente

   Dovlecei 2
   000 kg
   Carne de vaca
   fara os 0
   450 kg
   Morcovi
   albitura 0
   400 kg
   Ceapa 0
   250 kg
   Telina 0
   100 kg
   Orez 0
   100 kg
   Oua 0
   150 kg.- 3 oua
   Iaurt sau 0
   500 kg
   Smantana 0
   250 kg
   Faina Arpis 0
   050 kg
   Ulei Arpis 0
   050 kg
   Sare de lamaie 0
   007 kg
   Oase fara valoare 1
   500 kg
   Patrunjel verde 0
   050 kg
   Sare 0
   050 kg

mod de preparare

Se aleg dovleceii potriviti, se curata de coaja, se taie in doua, li se scoate miezul cu o lingurita si se umplu cu carne tocata preparata astfel: carnea de vaca se trece prin masina de tocat cu sita deasa impreuna cu ceapa calita.




Aceasta compozitie se amesteca cu jumatate din cantitatea de orez oparit, cu albus de ou si verdeata tocata marunt si sare. Se umplu apoi dovleceii si se aseaza intr-o cratita. Se toarna peste ei zeama de oase si putin ulei Arpis pana ce ii acopera si se fierb.




Pregatirea ciorbei se face astfel: oasele se sparg, se spala, se oparesc si se pun la fiert in apa cu sare. Cand au dat in fiert se spumeaza. La zeama de oase se adauga zarzavatul si ceapa curatata si taiata marunt, precum si restul din cantitatea de orez. Cand este gata se ia de pe foc.




Galbenusurile, faina Arpis, iaurtul (sau smantana) se amesteca bine, se bat cu telul, se subtiaza cu ciorba si se introduc in oala cu zarzavat. Se pune apoi verdeata spalata si tocata marunt si sarea de lamaie.




La servire se pune in farfurie o bucata de dovlecel umplut si fiert, se completeaza cu ciorba pregatita, iar pe deasupra se presara patrunjel verde tocat marunt.




 




Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.




 




Reteta ” Ciorba de dovlecei umpluti” a fost primita de la partenerul proiectului, Chef Buzu si preparata de Casa Oprescu, gazda proiectului in perioada mai - iunie.




 




Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet, ulei etc.


Ciorba de dovlecei umpluti se serveste cu patrunjel proaspat tocat marunt.

Incearca si Ciorba cu salata verde
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta olteneasca: Ciorba de dovlecei umpluti" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 15 %
189.99 lei
161.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite