Zama ardeleneasca de os afumat cu tarhon

Se pune scarita afumata la fiert si se spumuieste din cand in cand. Ceapa se taie marunt, iar morcovul, telina si patrunjelul se taie cubulete. Se pu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Zama ardeleneasca de os afumat cu tarhon

Ingrediente

  • scarita afumata
  • ceapa
  • morcovi
  • patrunjel
  • telina
  • orez
  • tarhon
  • galbenus de ou
  • smantana

Mod de preparare

Se pune scarita afumata la fiert si se spumuieste din cand in cand.

Ceapa se taie marunt, iar morcovul, telina si patrunjelul se taie cubulete.

Se pun toate la fiert peste scarita afumata cu putina sare.

Separat,eu pun la fiert jumatate de cana de orez 10 minute.

Dupa ce toate ingredientele sunt fierte,adaug orezul si las sa fiarba inca 20 de minute.

Dupa ce a fiert si orezul,adaug tarhonul.Se poate adauga si otet,daca o doriti mai acra.

La final,bateti smantana si galbenusul intr-un bol, diluati-le cu zeama calda si turnati-le in oala cu ciorba.
Pofta buna!

Reteta Zama ardeleneasca de os afumat cu tarhon a fost propusa de irene6 pe forum culinar.ro

Alte retete de ciorbe gasiti aici:

Ciorba radauteana,

Ciorba cu dovlecei(DE POST),

Ciorba de fasole uscata cu marar "Corcodusa"

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci