Supe de legume

Ajo blanco (Gazpacho alb)

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 
Lorena postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Migdalele se pun in apa clocotita 2 minute, se scot si apoi se curata de coaja. Piinea de tara (piine normala, nu bagheta) se tine in apa rece la inmu

ingrediente

   200 gr. simburi de migdale crude
   150-200 gr. piine (de cu o zi inainte)
   2 catei de usturoi mari
   1 paharel ulei de masline
   1 lingurita otet de vin alb
   1 l apa rece
   sare
   patrunjel (pentru ornat)
   crutoane de piine prajita
   struguri albi fara coaja
   stafide
   mere verzi taiate bucati sau pepene galben taiat cubulete

mod de preparare

Migdalele se pun in apa clocotita 2 minute, se scot si apoi se curata de coaja. Piinea de tara (piine normala, nu bagheta) se tine in apa rece la inmuiat citeva minute.
Se pun in mixer: miezul de piine un pic scurs de apa, cateii de usturoi curatati, migdalele curatate, uleiul de masline, sarea si otetul si se ameseca bine de tot. Daca nu se trec prin mixer, se zdrobesc cateii de usturoi si migdalele cu zdrobitorul de lemn si se amesteca incet cu uleiul, piinea, sarea si otetul. Compozitia rezultata trebuie sa fie ca o maioneza de groasa. Se adauga apoi incet-incet apa rece (pina la consistenta unei supe-creme) si se da la rece pina se serveste.

Se serveste rece cu patrunjel tocat si crutoane de piine prajita. Se acompaniaza neaparat de unul din fructele urmatoare: struguri albi curatati de coaja si seminte, stafide, pepene galben taiat cubulete sau mere verzi taiate cubulete.
Incearca si Supa-crema Parmantier
Daca ti-a placut reteta noastra "Ajo blanco (Gazpacho alb)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite