Ciorba de loboda

Se spala bine loboda in 2-3 ape reci, apoi se rup frunzele si virfurile tinere, se taie si se pune loboda impreuna cu ceapa tocata in 1 ½ -2 l de apa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg. loboda
  • 1 litru de bors
  • 1 buc. ceapa
  • piper
  • putin usturoi
  • leustean
  • 1 galbenus
  • 100 gr. smintina sau iaurt
  • sare

Mod de preparare

Se spala bine loboda in 2-3 ape reci, apoi se rup frunzele si virfurile tinere, se taie si se pune loboda impreuna cu ceapa tocata in 1 ½ -2 l de apa clocotita. Se lasa sa fiarba la foc potrivit 30 de minute. Se adauga o lingurita de "Vegeta", un virf de cutit de piper macinat si 2-3 linguri de ulei. Se acreste cu borsul fiert separat, se pune sare dupa gust. Se drege ciorba cu smintina si galbenus si, optional, mujdei din 3-4 catei de usturoi.
Pentru aroma se pune leustean verde

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci