Aceasta reteta de supa crema de naut e inspirata de povestile din 1001 de nopti de pe o parte si de dorinta mea de a vizita intr-o buna zi Marocul. Supa crema de naut, in aceasta varianta, pe langa faptul ca e hranitoare, mai e si destul de racoroasa, pentru ca a primit contributia importanta a ghimbirului proaspat, dat prin razatoare.
Aceasta reteta e inspirata de povestile din 1001 de nopti de pe o parte si de dorinta mea de a vizita intr-o buna zi Marocul. Iubesc arsita si, in consecinta, si mancarurile care-mi amintesc de ea. Supa crema de naut, in aceasta varianta, pe langa faptul ca e hranitoare, mai e si destul de racoroasa, pentru ca a primit contributia importanta a ghimbirului proaspat, dat prin razatoare. Am folosit pentru doua portii: o conserva de naut de 450 de grame, cu saramura din jurul boabelor cu tot. N-am pus alta sare in mancare, pentru ca nu avea nevoie. Am pus la fiert, inainte de toate, trei radacini de patrunjel, ferme, proaspete si aromate. Langa ele, 100 de grame de telina. Dupa ce au fiert, am pus in oala nautul, cu saramura cu tot. Am pus oala pe foc din nou si am lasat-o acolo pret de doua-trei clocote, sa se incalzeasca si nautul. Lucrul acesta duce la un transfer al aromelor mai bun si mai rapid. Am dat apoi ghimbirul prin razatoare, direct in oala luata de pe foc. Am turnat smantana dulce in oala, am condimentat cu piper macinat proaspat (va recomand sa cumparati o rasnita pentru piper, face minuni la casa omului, aroma piperului macinat chiar inainte de a fi folosit nu poate fi comparata cu aroma piperului macinat cu saptamani in urma) si am pus blenderul in oala, la turatie mare. Intr-un minut am obtinut o supa crema consistenta, hranitoare, gustoasa, racoroasa si foarte parfumata.
Am decorat supa crema de naut cu frunze de cimbrisor, care, intre noi fie vorba, s-au potrivit perfect in decor, printre crutoanele din paine HapiHap prajita.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautCand ai pofta de ceva dulce la ceas de seara, ca sa nu te simti prea vinovat, pregatesti o prajitura fara zahar, macar stii...
Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zaharPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii