Supa- crema picanta de creveti

Legumele curatate se fierb in apa cu sare. Tulpina de telina doar in ultimele trei minute. Se scot pe o farfurie si se pastreaza supa pentru risotto

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Supa- crema picanta de creveti

Ingrediente

  • Creveti circa 300 g. INTREGI (dau cremei mult mai mult gust
  • la fel ca osul din supa). Ai mei congelati
  • Smantana dulce - 250 ml
  • un cartof mare (10 cm) taiat cuburi mari
  • ca pentru piure
  • o ceapa medie spre mica
  • 2 morcovi tineri (eventual o tulpina de telina)
  • fulgi de chili - un sfert de lingurita
  • in functie de cat sunt de iuti
  • o lingurita de cognac - facultativ
  • apa
  • sare

Mod de preparare

Legumele curatate se fierb in apa cu sare.

Tulpina de telina doar in ultimele trei minute.

Se scot pe o farfurie si se pastreaza supa pentru risotto-ul de maine.

In apa noua cu sare adusa la fierbere, cam cat sa-i acopere cu un deget, se pun crevetii spalati de glazura de gheata si se fierb circa 4 minute impreuna cu fulgii de chilli macinati in rasnita.

Nu am vrut sa folosesc supa de legume deoarce crema am dorit sa pastreze doar flavor-ul crustaceilor.

Se scot cu o spumiera crevetii si se curata de crusta. Pastrati cateva bucati intregi pentru decor si ca sa le dati de lucru mesenilor.

Ceapa dulce si cartoful impreuna cu crevetii curatati, icrele lor delicioase (aproape o lingura de data aceasta) se pun intr-o cantitate mica din apa in care au fiert crevetii si se paseaza fin cu mixerul vertical.

Se aduga restul de supa de creveti, se ingroasa cu smantana dulce pusa din belsug, se omogenizeaza si se fierb impreuna doua minute pe foc foarte foarte mic impreuna cu lingurita de cognac.

Se stinge focul si se pun legumele fierte (morcovul si tulpina de telina taiate bucati) Se poate asezona cu frunze verzi de "patrunjel chinezesc" - coriandru, sau patrunjel.


Pofta buna!

Reteta Supa- crema picanta de creveti a fost propusa de Shef de gara pe forum www.culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Pateuri cu dovleac
Bucataras.RO

Pateuri cu dovleac

Cand am facut umplutura de dovleac am facut dintr-un dovleac de 3 kg din care am facut trei retete. Am pus la fiecare reteta...

Pateuri cu dovleac
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise