Supa Miso

Supa Miso este o reteta traditionala japoneza care are la baza cateva ingrediente traditionale cum sunt pasta de miso si dashi.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Supa Miso

Ingrediente

  • 500 ml apa
  • 1 pachet dashi
  • 2 linguri pasta de miso
  • sos de soia pentru gust
  • optional:tofu
  • alge de mare
  • ciuperci
  • cartofi
  • morcovi

Mod de preparare

Supa Miso este o reteta traditionala japoneza care are la baza cateva ingrediente traditionale cum sunt pasta de miso si dashi, dar in functie de sezon si regiune poate fi imbunatatita si cu alte ingrediente. Se pune dashiul intr-o strecuratoare si se pune la fiert cu apa. Se scoate dashiul si se lasa supa pe foc.
Se amesteca pasta de miso cu putina apa si se toarna un polonic de supa peste. Se amesteca bine si se pune in oala avand grija sa nu fiarba. Se mai lasa putin pe foc si se serveste.


Supa miso se serveste calda.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci