Aceasta e ciorba mea preferata, am invatat-o de la mama, iar acum doresc s-o impartasesc cu voi. O pregatim deseori in sezonul primaverii ori dupa perioada sarbatorilor pentru a curata sangele.
Se pun costitele intr-o oala cu capacitate de 4 litri si se acopera cu apa. Se fierb la foc potrivit. Se adauga un varf de lingurita de sare si se spumeaza foarte bine. Dupa aceea, se adauga o ceapa taiata marunt, morcovul feliat, ardeiul gras taiat marunt, sucul de rosii. Se adauga 1 lingura de orez spalat bine. Cand este gata (carnea trebuie sa se poata desprinde de pe oase), se acreste cu 1 varf de lingurita de sare de lamaie. Apoi, se bate oul intr-un castron si se ia cu polonicul din ciorba si se adauga peste ou, batand continuu. Se subtiaza astfel cu ciorba pana se umple castronul si apoi se toarna inapoi in ciorba. Se amesteca bine. Ciorba este gata in aprox o ora daca folositi costite sau 1 ora si jumatate daca folositi oase afumate. Se ia focul, se adauga verdeturile tocate marunt. Se serveste cu ardei iute, dupa preferinte. Pofta Buna!

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii