Ciorba de pui a la grec cu verdeata este o ciorba delicioasa, ideala pentru orice membru al familiei si pentru orice fel de vreme.
Intai spalam bine puiul si il taiem bucati, dupa care il punem la fiert intr-o oala mai mare. Spumam bine si des, pana cand nu se mai formeaza spuma la suprafata. Curatam toate legumele si le taiem in bucati mari, mai putin un morcovul, si le punem in oala. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba, cam o ora. Cand carnea s-a fiert bine o scoatem si strecuram ciorba. Rupem carnea fasii sau o taiem cubulete potrivite (eu asa am facut). Eu am mixat jumatate din legumele fierte, mai putin ardeiul gras si am pus pasta peste zeama.
Spalam orezul si il punem la fiert separat, cu un pic de sare.
Intr-un bol mai mare punem galbenusurile si smantana si omogenizam bine. Punem cateva polonice de ciorba (6-7), peste galbenusuri amestecand cu un tel bine dupa fiecare sa nu se branzeasca compozitia. Turnam incet in oala cu ciorba si amestecam cu lingura sau polonicul pana ajunge tot lichidul la aceeasi temperatura. Adaugam carnea si orezul strecurat in oala. Adaugam sucul de lamaie (prima data punem doar jumatate sa nu se acreasca prea tare), gustam si apoi mai adaugam daca mai trebuie. Adaugam si sare dupa gust. Radem morcovul ramas pe razatoarea cu ochiuri mici si il punem la calit. Cand a devenit auriu, strecuram deasupra ciorbei zeama frumos colorata. Mai lasam 10-15 minute ciorba la foc, sa capete carnea gust. Oprim focul si adaugam verdeata.
Servim ciorbita cu ardei iute si verdeata din belsug.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseCopanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...
Copanele in fulgi de porumb la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii