Supe de carne

Reteta Pateu din carne cu oua

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se spala ouale, se fierb in apa sarata timp de 10 minute, le racim in apa rece, le curatam si le taiem capetele. Taiem carnea de curcan si sunca in bu

ingrediente

   8 oua
   500 g piept de curcan dezosat
   200 g sunca fiarta
   1 buchetel mic de patrunjel
   2 albusuri de ou
   2 dl frisca
   1 lingurita de cimbru faramitat
   unt / margarina cat o nuca
   200 g felii de sunca de la aparat de feliat

mod de preparare

Se spala ouale, se fierb in apa sarata timp de 10 minute, le racim in apa rece, le curatam si le taiem capetele. Taiem carnea de curcan si sunca in bucatele mai mici. Spalam patrunjelul si il maruntim. Incalzim cuptorul la 180 grade.


Punem intr-un blender si maruntim : carnea de curcan, albusurile de ou, frisca, capetele taiate de pe ouale fierte, patrunjelul, cimbrul, sare, piper, dupa gust, pana obtinem o pasta omogena. Ungem gros cu unt / margarina o forma lunguiata cu capacitate de aprox. 1,8 l, pe care o captusim cu felii de sunca putin incalecate, astfel incat marginie sa atarne pe marginea tavii. Jumatate din pasta o ungem peste ele, apoi, in lungime, in mijloc, impingem ouale fierte, lipite cu capetel taiate, unele de altele. Deasupra ungem pasta ramasa, si pliem peste ele marginile de la sunca. Ungem o folie cu untul / margarina ramas, apoi acoperim cu ea tava. Punem forma intr-o tava adanca, adaugam apa calda pana la jumatatea formei, apoi coacem in cuptor timp de 45 de minute. Scoatem din cuptor si, punanad greutati deasupra (cutii de coserva impachetate in folie, sticle de apa minerala) lasam sa se raceasca.
Alte retete recomandate





Dovlecei umpluti


Ardei umpluti
Incearca si Supa de pui cu taitei
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu din carne cu oua" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.