Supe de carne

Reteta Supa chinezeasca iute acrisoara

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
nicopopa postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Supa crema cu tarhon"
 
Supa chinezeasca iute acrisoara este o reteta de supa cu piept de pui absolut delicioasa. O supa usoara cu ciuperci perfecta pentru o seara de toamna.

ingrediente

   8 ciuperci negre
   300 gr carne de porc sau de pui (am folosit piept de pui)
   600 ml supa de pui
   200 g branza de soia (tou fu)
   1 bucata de ghimbir
   100 g muguri bambus
   1 fir ceapa verde
   1 ou batut
   1 lingurita piper alb
   2 lingurite zahar
   1 lingurita sare
   2 lingurite amidon
   4 lingurite sos de soia light
   2 lingurite sos de soia dark
   4 lingurite otet de vin
   2 lingurite vin de orez
   2 lingurite ulei de susan

mod de preparare

Inainte de toate ciupercile la hidratat in apa calduta. Le lasam 30 minute sa se hidrateze, dupa care taiem piciorusul ciupercilor pentru ca este lemnos si necomestibil. Ciupercile le vom taia feliute.
Pieptul de pui il curatam si il taiem fasai dupa care il punem la fiert in oala cu supa si cu apa in care am hidratat ciupercile. Dupa ce carnea este fiarta o scoatem cu paleta intr-un castron si o dam deoparte.
Zeama ramasa de la carne am strecurat-o, am spalat oala si am pus-o din nou la fiert impreuna cu bucata de ghimbir. Lasam sa fiarba cat sa se aromatizeze supa de la ghimbir dupa care il scoatem si il aruncam. Vom adauga pe rand in supica branza toufu taiata cubulete, mugurii de bambus fideluta, carnea de pui fiarta si ciupercile feliate.
Lasam sa fiarba cat sa se imbine gusturile, dupa care adaugam sosurile de soia, vinul de orez, otetul de vin, uleiul de susan, zaharul si piperul alb. Vom adauga sare dupa gust.
Separat dizolvam amidonul si il adaugam la supa lasand sa fiarba cateva secunde cat sa se ingroase. Inainte de a inchide focul adaugam oul batut in fir subtire amestecand energic. Si astfel supica noastra chinezeasca este gata.


Vom servi supa chinezeasca iute acrisoara in boluri individuale garnisite cu ceapa verde taiata oblic. Are pur si simplu un gust sublim!

Incearca si Supa crema de rosii cu ficat de pasare
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa chinezeasca iute acrisoara" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.