Supa cu floricele

Se fierbe obisnuit o supa. Se strecoara lichidul si se pune in alt vas pe foc mic. Intre timp, se pregateste aluat pentru o foaie de taitei din: 1

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 buc. telina mica
  • 2 buc. morcovi
  • 1 buc. ceapa
  • 1 buc. radacina de pastirnac
  • carne de vita impanata si un os cu sita sau cu maduva. Pentru taitei: 1 ou
  • 4 linguri faina
  • 3-4 picaturi de otet

Mod de preparare

Se fierbe obisnuit o supa. Se strecoara lichidul si se pune in alt vas pe foc mic. Intre timp, se pregateste aluat pentru o foaie de taitei din: 1 ou, 2 linguri cu apa calduta, faina, un virf de cutit de sare si 3-4 picaturi de otet. Se intinde aluatul si se taie in rondele cu un pahar mic (de tuica). Se taie morcovii in fisii subtiri (ca taiteii), lungi de 2 cm. Se iau 1-2 fisii mici de morcovi si se introduc prin mijlocul formelor de aluat. Cind supa clocoteste, se pun dintr-o data toate floricelele, se acopera si dupa 5 minute se inchide focul.
Supa se serveste decorata cu patrunjel verde

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci