Carnea se spala, se curata de pielite si se pune cu apa rece la fiert, pe foc mic. Cind se ridica spuma, se aduna cu lingura speciala. Se mai toarna o
Carnea se spala, se curata de pielite si se pune cu apa rece la fiert, pe foc mic. Cind se ridica spuma, se aduna cu lingura speciala. Se mai toarna o ceasca de apa rece si putina sare, sa se adune toata spuma deasupra si supa sa iasa limpede. Se spumeaza pina cind zeama devine limpede, dupa care se acopera oala cu un capac si se continua fierberea, tot la foc potrivit, cam doua ore. Se adauga apoi zarzavaturile curatate si bine spalate. Cind zarzavaturile sint aproape fierte se adauga rosiile, 3-4 boabe de piper si se continua fierberea. Dupa ce carnea si zarzavatul sint suficient de fierte, se trage oala de pe foc, se lasa sa se limpezeasca supa, apoi se ia o jumatate intr-o cratita in care se vor fierbe galustele. Se pune oul intr-o farfurie adinca, se bate bine cu o furculita, se adauga un praf de sare si se toarna grisul in ploaie amestecind mereu pina se obtine o pasta putin consistenta. Cind supa din cratita clocoteste, se ia cu o lingurita, inmuiata in apa, cite putin din pasta si i se da drumul in supa. Daca galustele se desfac se mai adauga putin gris. Dupa ce au fost puse toate galustele se lasa sa fiarba cca 20 minute. Se incearca daca sint fierte, taind o galusca in doua. Daca in mijloc sint fierte, se scot galustele intr-un castron, se strecoara supa peste ele, se adauga si restul de supa, se presara cu patrunjel verde.
Se serveste fierbinte
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautCand vine vorba de placinte, cele cu branza sarata sunt preferatele mele. Cel mai mult imi plac „Placintele...
Placinta frageda cu branza si mararPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii