Supa de pui cu galuste este o supa ce este potrivita oricand. Supa de pui este benefica si in tratarea racelilor dar si ca sa ne incalzim in zilele reci.
Se pune carnea de pui la fiert, iar cand incepe sa fiarba se inlatura spuma.
Legumele se curata, se spala si se taie cuburi mici.
Cartofii se curata, se spala si taie in patru.
Dupa ce am inlaturat spuma de la carne se adauga si legumele tocate, jumatate de lingurita de sare si se lasa sa fiarba 30 minute.
Apoi se adauga si cartofii.
Intre timp preparam galustele de gris astfel: mixati bine 2 albusuri, incorporati apoi galbenusurile si adaugati 7 - 8 linguri cu gris, o lingura cu ulei, amestecand cu lingura de lemn si lasati compozitia deoparte vreo 2 -3 minute.
Cand treceti cu furculita prin amestec, sa ramane urme care sa se 'stearga' rapid.
Dupa 2 - 3 minute (nu lasati mai mult timp ca se intareste compozitia si galustele devin foarte tari), luati vasul de pe foc, umeziti o lingura, luati putin din compozitie si lasati galusca sa pice in supa.
Daca nu se destrama galusca insemna ca aceasta compozitie e legata, altfel mai completati cu putin gris.
Dupa ce le-ati format pe toate, turnati o cana cu apa rece peste ele.
Repuneti vasul pe foc potrivit si lasati-le sa fiarba vreo 10-15 minute, incercand pe la jumatatea timpului sa le intoarceti cu lingura pe cealalta parte.
Potriviti de sare (daca mai e nevoie) si piper.
Patrunjelul si leusteanul spalat se toaca marunt si se adauga peste supa .
Lasam sa dea inca un clocot si supa este gata.
Pofta buna!
Cu ajutorul functiilor Boil si Off/Keep Warm ale noului Philips Multicooker se poate prepara Supa de pui cu galuste pastrandu-se calda pana in momentul servirii!
Se pune in farfurie si se serveste supa de pui cu galuste cu patrunjel tocat deasupra.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAm preluat reteta de la bucataras Jamila dar am dublat cantitatile, astfel incat sa obtin doua chec-uri. Au iesit atat de...
Chec "Zebra"Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii