Se pun pastele la fiert in apa cu sare si putin ulei ca sa nu se lipeasca intre ele. Intre timp se taie cubulete brinza,...
Paste usoare
Se curata broccoli, se rupe in buchetele mici si se opareste cu apa sarata. Intr-o oala se calesc putin doua cepe taiate...
Supa-crema de broccoli
Se pun pennele la fiert in apa cu sare si se scurg conservele de ton intr-o sita. Intr-o cratita se calesc cepele taiate...
Penne cu ton
Se curata conopida, se spala si se rupe in buchetele, care se pun la fiert impreuna cu cepele si morcovul intreg. Cind...
Ciorba de conopida
Se spala bine vinata si se taie felii subtiri (aproximativ o jumatate de centimetru). Feliile se pudreaza cu sare si se asaza...
Vinete pane
Se taie marunt ceapa si morcovul si se inabusa in ulei. Se pune apoi apa in oala si se lasa sa fiarba. Cind legumele au fiert...
Ciorba de oua cu iaurt
Ceapa se taie marunt si se inabusa in unt sau untura, pina cind devine aurie. Se adauga doua linguri de faina, apa, sare si...
Supa de ceapa si cascaval
Se pune carnea de vitel sau iepure la fiert cu sare. Intr-o alta cratita se pun la fiert morcovii si ceapa. Cind a fiert,...
Macaroane cu sos vinatoresc (din Ungaria)
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane