Caviarul si bunele maniere

Ceea ce trebuie sa stie, in primul rand, o gazda care se ambitioneaza sa isi delecteze musafirii cu caviar, este a aceasta delicatesa se serveste, de regula, fara ”insotitori”, foarte rece, si, de preferinta intr-un castron non-metalic incorporat in interiorul unui alt castron mai mare, umplut cu gheata. Farfuriile din metal si ustensilele de argint ar trebui evitate din cauza efectului de oxidare, care poate da un gust metalic caviarului. Alegeti sa-l serviti in ustensile confectionate din sticla, os, lemn, chiar si in banalul plastic, sau, cine isi permite, in cele cu adevarat traditionale, sidef sau de aur. Este recomandat, de asemenea, caviarul cu paine prajita sau crackeri nesarati. Desi unii bucatari considera ca nimic nu ar trebui sa interfereze cu aroma de caviar, se poate risca alaturarea cu o felie de lamaie, un strop de smantana, sau o idée de oua fierte (galbenusul si albusul tocati separat), ceapa tocata. Aceiasi specialisti contesta si faptul ca sampania ar fi alegerea cea mai buna pentru a lubrifia gatlejul la o masa cu caviar, preferand vodka fina rece. Aperitivul fin, indiferent cat de mult ai putea fi tentat de aroma sa dulce, este considerat nepoliticos sa mananci mai mult de doua uncii, sau aproximativ doua lingurite de caviar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
2
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Ciorba de loboda cu omleta
3
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Ciorba de loboda cu franjuri de ou
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
5
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Parteneri
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola