Tarta de iunie cu fragute

Aluatul:se cerne faina intr-un castron si se adauga un praf de sare. Untul rece, taiat bucati se adauga in faina si se amesteca cu o furculita prin fa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tarta de iunie cu fragute

Ingrediente

  • Aluat: 250 g faina
  • 125 g unt rece
  • 50 g zahar
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri apa rece
  • 1 praf de sare
  • Crema de vanilie: 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 1 baton de vanilie
  • 2 oua
  • 50 g faina ( sau 2 linguri de amidon)
  • Crema cu fragute: 300-400 g fragute din care se opresc cam 100 g pt decor
  • 300 g smantana grasa dulce
  • zahar dupa gust sau frisca vegetala
  • 2 plicuri de gelatina rosie pentru decor

Mod de preparare

Aluatul:se cerne faina intr-un castron si se adauga un praf de sare.

Untul rece, taiat bucati se adauga in faina si se amesteca cu o furculita prin faramitarea untului.

Se adauga zaharul, galbenusul si apa rece si se amesteca rapid cu mana, fara a insista. Se formeaza o bila de aluat ce se infoliaza si se lasa la rece aprox 1 ora.

Se intinde foaia dupa forma in care se coace tarta, se ia pe sucitor si se aseaza in tava neunsa (are destul unt in compozitie si nu se va lipi) si se inteapa cu furculita din loc in loc. Deasupra se pune pe o foaie de copt fasole uscata, sare mare, linguri de metal pt a coace orb aluatul si pt a nu se umfla.

Se introduce in cuptor incins la 180 grade ( treapta 3/ foc potrivit) pt 30 de minute ( pana la rumenirea usoara a aluatului ). Aluatul copt se lasa la racorit pana se prepara crema de vanilie.

Crema de vanilie:se poate inlocui cu o crema preparata la plic dar se poate prepara in casa, cu oua, lapte , baton de vanilie.

Laptele se pune la fiert cu zaharul si cu bobitele de vanilie si batonul despicat (pt mai multa aroma).

Separat se amesteca ouale cu faina (amidonul) si se toarna laptele fierbinte, cate putin, amestecand rapid.

Se strecoara inainte de a pune pe foc pt a nu face cocoloase si pt a indeparta teaca de vanilie.

Se pune pe foc mic, amestecand continuu pana incepe sa faca bulbuci (asa se constata inchegarea).

Se toarna crema calduta peste aluatul copt si se da la rece pana se prepara crema de smantana cu fragute.

Crema de smantana cu fragute: se zdrobesc fragutele si se adauga in smantana batuta cu zaharul pudra.

Se aseaza peste crema de vanilie si deasupra se pun fragutele oprite pt decor.

Deasupra, din doua plicuri de gelatina rosie pt decor si apa conform instructiunilor de pe plic, se face un jeleu care se toarna caldut pt finalizarea tartei.
Reteta Tarta de iunie cu fragute a fost propusa de Anomiss

Alte retete: Deliciu sfaramicios cu fructe de padure; Visine la plic

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clafoutis cu capsuni

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
2
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Drob Pascal
4
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
5
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Parteneri
Varza noua calita
Bucataras.RO

Varza noua calita

Varza noua calita
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Negresa - irezistibil de gustoasa
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola