> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

8 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Tort de bezea cu crema de lamaie
Elena of Sweden
mesaj May 1 2005, 08:11 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,383
Inregistrat pe: 29-December 01
De la: Trelleborg
Membrul Nr.: 1,610



Am scris reteta asta mai de mult la "Retete culinare/ Specific national / Suedia". Acum revin, cu poze.

Specific ca este un tort pe care il fac de vreo 15 ani. NU am voie sa fac altfel de tort la petreceri. Si cum astazi am fost in vizita, a trebuit sa fac tortul.

Tort de bezea cu crema de lamaie

Ingrediente:

Blatul:
4 albusuri,
176 gr. zahar (2 dl);

Crema:
4 galbenusuri,
66 gr. zahar (3 / 4 dl zahar),
zeama si coaja de la 1/2 lamaie,
50 gr. unt nesarat;

Ornare:
2 dl frisca,
1/2 lingura zahar vanilat,
felii de mandarine


Mod de preparare:
Blatul:
Se bat spuma albusurile cu zaharul.
Bezeaua se intinde pe hartie pergament sub forma de 2 discuri.
Se coace la foc foarte mic 125 ?C timp de 1 1/2 ora.

Crema:
Pe foc mic se amesteca galbenusurile cu zeama si coaja de lamaie pina se ingroasa.
Untul se taie in bucatele mici si se amesteca in crema.
Se lasa sa se raceasca.
Crema se pune intre blaturi.

Frisca se pune deasupra.
Se orneaza cu felii de mandarine. (Am uitat sa cumpar!)

P.S. ca sa iasa bezeaua trebuie sa se respecte urmatoarele:
- albusurile trebuie sa fie la temperatura camerii (adica nu scoase direct de la frigider)
- castronul si telul cu care se bat albusurile trebuie sa fie foarte curate, fara urma de grasime
- blaturile se coc la temperatura joasa: 120 grade C si timp indelungat, sa se usuce blaturile
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
Blogul meu aici
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Elena of Sweden
mesaj May 1 2005, 08:12 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,383
Inregistrat pe: 29-December 01
De la: Trelleborg
Membrul Nr.: 1,610



Pe hartie de copt am desenat doua cercuri pe care se va pune bezeaua:


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Elena of Sweden
mesaj May 1 2005, 08:15 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,383
Inregistrat pe: 29-December 01
De la: Trelleborg
Membrul Nr.: 1,610



Se bat spuma albusurile cu zaharul.


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Elena of Sweden
mesaj May 1 2005, 08:17 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,383
Inregistrat pe: 29-December 01
De la: Trelleborg
Membrul Nr.: 1,610




Bezeaua se intinde pe hartie pergament sub forma de 2 discuri.
Se coace la foc foarte mic 125 C timp de 1 1/2 ora.

(Obs! Deci foc mic!)


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Elena of Sweden
mesaj May 1 2005, 08:18 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,383
Inregistrat pe: 29-December 01
De la: Trelleborg
Membrul Nr.: 1,610



Pe foc mic se amesteca galbenusurile cu zeama si coaja de lamaie


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Elena of Sweden
mesaj May 1 2005, 08:20 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,383
Inregistrat pe: 29-December 01
De la: Trelleborg
Membrul Nr.: 1,610



...pina se ingroasa.
(pina se face ca o ciulama destul de groasa)


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Elena of Sweden
mesaj May 1 2005, 08:21 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,383
Inregistrat pe: 29-December 01
De la: Trelleborg
Membrul Nr.: 1,610



Untul se taie in bucatele mici si se amesteca in crema.


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Elena of Sweden
mesaj May 1 2005, 08:25 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,383
Inregistrat pe: 29-December 01
De la: Trelleborg
Membrul Nr.: 1,610



Am pus hartia de tort pe forma de tort (care este cu capac, sa o pot transporta). Deasupra am pus fasii de hartie sa protejez hartia dantelata, la pusul cremei.


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Elena of Sweden
mesaj May 1 2005, 08:26 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,383
Inregistrat pe: 29-December 01
De la: Trelleborg
Membrul Nr.: 1,610



Blaturile scoase din cuptor:

1:


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Elena of Sweden
mesaj May 1 2005, 08:27 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,383
Inregistrat pe: 29-December 01
De la: Trelleborg
Membrul Nr.: 1,610



2: (din alt unghi):


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Elena of Sweden
mesaj May 1 2005, 08:29 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,383
Inregistrat pe: 29-December 01
De la: Trelleborg
Membrul Nr.: 1,610



Toata crema se pune pe blatul de jos:


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Elena of Sweden
mesaj May 1 2005, 08:30 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,383
Inregistrat pe: 29-December 01
De la: Trelleborg
Membrul Nr.: 1,610



Cel de-al doilea blat se pune deasupra:


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Elena of Sweden
mesaj May 1 2005, 08:34 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,383
Inregistrat pe: 29-December 01
De la: Trelleborg
Membrul Nr.: 1,610



Se orneaza cu frisca batuta (in care s-a pus zaharul vanilat) si cu felii de mandarine. Cum n-am avut mandarine, am lipit niste albinite (cumparate de la un magazin de cadouri) pe niste scobitori din plastic (nefolosite!) cu scotch care lipeste pe ambela parti. Am infipt scobitorile in tort.


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Elena of Sweden
mesaj May 1 2005, 08:36 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,383
Inregistrat pe: 29-December 01
De la: Trelleborg
Membrul Nr.: 1,610



Si poza obligatorie, in sectiune.
Asta-i portia fiica-mii, pe care am luat-o acasa (portia adica laugh.gif )


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Elena of Sweden
mesaj May 1 2005, 08:39 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,383
Inregistrat pe: 29-December 01
De la: Trelleborg
Membrul Nr.: 1,610



Si cu asta...basta!

Am incercat eu sa pacalesc prietenii si rudele cu alte torturi dar n-a mers.
Am incercat cu tort de inghetata, tort de capsuni cu crema de vanilie... Nu si nu! Asta-i soarta mea! smile.gif


--------------------
Blogul meu aici
Go to the top of the page
 
+Quote Post
crista
mesaj May 1 2005, 10:16 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 29
Inregistrat pe: 14-March 03
Membrul Nr.: 6,931



Super, cred ca e tare bun tortul asta. Saptamana viitoare am sa fac si eu. Acu' tocmai ai in cuptor tort cu mere.

De' vedeam mai repede....nu-i bai.

da' ce pofta imi face!!!!!!!

O seara placuta!

Crista
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Elena of Sweden
mesaj May 1 2005, 10:24 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,383
Inregistrat pe: 29-December 01
De la: Trelleborg
Membrul Nr.: 1,610



Mersi, Crista!

Tortul e foarte ieftin, se face foarte usor. Important este ca focul la cuptor sa nu fie tare, la fel si cind se amesteca galbenusurile cu zeama da lamaie, etc - la foc mic, altfel devine omleta.

O seara placuta si tie!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj May 2 2005, 10:44 AM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



..si nca un tort blond,pentru mine smile.gif .Merci de reteta,trebuie probata!!! Schn smile.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj May 2 2005, 11:28 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Minunat este Elena, am salvat i eu tot!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Afrodite
mesaj May 2 2005, 01:22 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,319
Inregistrat pe: 26-October 04
Membrul Nr.: 18,050



Elena,in primul rind,multumesc pt. reteta si sa stii ca arata f. fain. smile.gif
Cum mie imi place tot ce este cu bezea,este bine venit in la retetele mele preferate.
Doar ca in loc de lamiie voi face crema de vanilie sau ori ce alta crema sint convinsa ca merge cu bezeaua.
Am mincat o data copil fiind ,mai mult de foame de cit de pofta o prajitura cu crema de unt-lamiie la o colega de scoala si mi-a fost asa de rau ca de atunci nu mai vreau gust de lamiie.Ce sa-i faci asta este,nuibai.
O saptamina de succes si inca o data mersi! smile.gif


--------------------
http://leckereien.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

8 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 1st November 2014 - 10:57 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare