1. Galbenusurile se separa de albusuri si se spumeaza cu zaharul praf. Eu am pus zahar tos din uitat de cumparat zahar praf, nu am avut probleme pentr
1. Galbenusurile se separa de albusuri si se spumeaza cu zaharul praf. Eu am pus zahar tos din uitat de cumparat zahar praf, nu am avut probleme pentru ca am completat pe rand cu lapte si a avut in ce sa se topeasca.
2. Dupa ce s-au spumat bine, am adaugat faina ce era deja amestecata cu cacao si cu bicarbonatul, nuca, coaja de lamaie, vanilia si uleiul.
A rezultat un aluat destul de consistent, sa nu vi se para cumva ca e prea gros.
3. L-am intins frumos in tava si l-am pus la cuptor la 325 F pana a fost copt, nu mai stiu timpul dar trebuie incercat cu scobitoarea ca sa stiti cand e copt.
4. intre timp am batut albusurile pe abur, pana au fost tepene iar cand scobitoarea a fost curata am scos si blatul din cuptor.
5. Gemul de capsuni l-am dat un pic prin robot sa fie cat mai uniform si pastos si l-am intins peste blat si cat de repede am putut am intins si albusul si am pus la cuptor la temperatura mica sa se usuce. Inainte am si ornat tot cu un pic de gem de capsuni .
Pofta buna!
Reteta Dinte de negustor a fost propusa de SIMONA.B pe forum culinar.ro
Alte retete de prajituri gasiti aici:
Negresa,
Negresa de post,
Negresa cu banane
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciEste o prajitura simpla cu foi coapte pe dosul tavii, iar crema caramel cu unt de arahide, face tot deliciul. Am ales un unt...
Desert prajitura de post cu crema caramel si unt de arahideIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii