Sari la conținut

Poză

Prajitura de branza


88 răspunsuri la acest topic

#1 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 27 June 2006 - 03:19 PM

Bun gasit la toate culinaresele si mai ales iubitoarelor de branza...

Prajitura DE branza

1 kg branza
3 galbenusuri
1 ou
100g zahar
2 linguri suc lamaie
200 ml lapte
2 plicuri budinca de vanilie(*)
100g coaja de lamaie sau portocala confiata (optional)

100g unt moale

6 albusuri
100g zahar

Se amesteca primele ingrediente. Se adauga si untul si se amesteca pana la omogenizare.
Se bat "bezea" albusurile cu zaharul si se adauga in trei etape peste amestecul de branza, amestecand cu telul de jos in sus.
Se toarna in tava tapetata si se coace 30 de minute la 200 C, apoi se scade la 170 C si se mai lasa 40-50 de minute sau pana devine aramiu la suprafata.
Se lasa sa se raceasca in tava, se taie, se pune la frigider. E mai buna a doua zi (mie asa mi s-a parut).

Tava in care am facut este de 30X30 cm, dar cred ca merge si in format mai mic, avand in vedere ca nu mi-a iesit prea inalta.
(*) Praful de budinca(cele 2 plicuri) se poate inlocui cu: 40g zahar, 40g amidon, 2 galbenusuri, vanilie.

Si o poza, se vad daca reusesc, avand in vedere ca este prima data

[attachmentid=51232]

Imagini atașate

  • __30011___20687__001.jpg

Editat de Elisha, 09 May 2011 - 09:53 AM.


#2 Elenitza-Cta

Elenitza-Cta

    Captain Cook

  • Membri
  • 449 posturi
  • Location:Constanta (Constanta)

Postat 27 June 2006 - 03:26 PM

Cristinutza, poti sa precizezi ce fel de branza se poate folosi la aceasta prajitura?
si io..si io..Fan n_puiu

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

#3 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 27 June 2006 - 03:37 PM

Branza de vaca proaspata sau ceva asemanator, nu branza crema ca s-ar putea sa iasa prea "cremoasa"... Eu am folosit jumatate ricotta si jumatate "proaspata" (ca e la cutie! - cottage cheese)

#4 emotion

emotion

    Bucataras

  • Membri
  • 73 posturi
  • Gender:Female

Postat 27 June 2006 - 04:45 PM

off topic : ce bebel dragutzzzzzzz ai !!! angel13.gif



#5 Ducky

Ducky

    mac mac

  • Membri
  • 1593 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi acum in Würzburg

Postat 28 June 2006 - 12:12 AM

Am sa fac si eu prajiturica asta ca pare interesanta mai ales ca imi place foarte mult branza .
O execut in weekend si pun poza. icon_smile.gif
Viata e ca o floare.La fiecare petala o iluzie,la fiecare spin o realitate...!

#6 Rebella

Rebella

    VIP Member

  • Best romantic story teller
  • 7090 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Does it matter?
  • Interests:chestii, socoteli

Postat 28 June 2006 - 12:40 AM

Si mie imi place prajitura ,am s-o fac.

Sa-ti traiasca mititelul, e scump foc! icon_smile.gif
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!

#7 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 28 June 2006 - 06:50 PM

cred ca o fac duminica, daca nu-i canicula.
Fan n_puiu for ever



#8 Mercury

Mercury

    Big Chef

  • Membri
  • 522 posturi
  • Location:Romania

Postat 30 June 2006 - 07:28 AM

Am si eu o reteta de prajitura cu branza de vaci pe care am primit-o de la o matusa si o fac adesea:

PRAJITURA RORICA

3 oua intregi
3 linguri margarina Rama
2 linguri smantana
1 cana zahar
2 cani faina
1 praf de copt stins cu lamaie

- se amesteca toate si se imparte compozitia in doua

amestec:

1 punga branza de vaci (500 g eu iau de Napolact)
1 ou
zahar dupa gust

- se pun in tava ALUAT - AMESTEC - ALUAT
- se da la cuptor
- se pudreaza cu zahar pudra

Editat de OanaAlina, 30 June 2006 - 07:29 AM.

OanaAlina

#9 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 13 January 2007 - 01:32 PM

Inca o prajitura cu multa branza...

PRAJITURA CU BRANZA SI CIOCOLATA (forma patrata de 18cm)

Crema-Ricotta

250g ricotta
200g smantana groasa (sour cream)
60g zahar
coaja rasa de la o portocala
2 linguri Grand Marnier
1 lingura zeama de lamaie
2 oua
20g amidon

Se da drumul la cuptor la foc mic-potrivit (150 C).
Ricotta se amesteca bine cu smantana si 2/3 din zahar, se adauga coaja de portocala, Grand Marnier, zeama de lamaie, 1 ou + 1 galbenus si se amesteca bine. (1)
Se adauga si amidonul cernut, se amesteca usor.
Separat se face un merengue tare din albusul ramas si restul de zahar (2) si se adauga in 2 reprize peste compozitia de branza amestecand usor de jos in sus.
Se toarna amestecul rezultat in forma de copt si aceasta se asaza in tava de la cuptor in care se toarna apoi apa clocotita. (3)
Se da la cuptor si se coace la 150 C aprox. 50 min. Daca nu s-a rumenit deasupra se mai lasa inca vreo 5-10 min. Se scoate pe gratar (4) si se lasa sa se raceasca bine dupa care se da la frigider pt. 1 ora.

[attachmentid=79111]

OBS:
Dupa ce s-a racit "da putin inapoi", nu mai e la fel de "crescuta" ca atunci cand e imediat scoasa din cuptor.
Este o "crema frageda" si daca nu este "lasata" sa se raceasca bine se va "destrama" cand va fi scoasa din forma.



Crema-Ciocolata

200g branza-crema la temperatura camerei
100g ciocolata amaruie
80ml lapte caldut
1 lingurita rom
2 linguri stafide inmuiate in rom
2 linguri coaja de portocala si lamaie confiata taiata marunt (optional)

putina ciocolata rasa pt. decor

Se rastoarna Crema-Ricotta racita, se spala forma, se pune o folie de plastic si se readuce Crema-Ricotta in forma in care a fost coapta cu partea rumenita in jos (deci partea care a fost deasupra). Se presara deasupra stafidele si coaja confiata. (5)
Ciocolata se topeste pe baie de apa. Branza-crema se freaca (6), se toarna cioco topita peste ea si se amesteca bine. Se toarna apoi si laptele, putin cate putin amestecand bine de fiecare data. Se pune si romul, se amesteca (7) si se toarna peste Crema-Ricotta. Se presara cioco rasa (8 ) si se da la frigider pt. cel putin 2 ore.

[attachmentid=79112]

Dupa ce Crema-Ciocolata s-a intarit bine se scoate cu grija din forma si se taie cu un cutit inmuiat in apa fierbine si sters de fiecare data.
Si 2 bucatele...


[attachmentid=79113]

Miniaturi atașate

  • preg.jpg
  • preg2.jpg
  • fin.jpg


#10 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 13 January 2007 - 06:06 PM

In crema de ciocolata nu se mai pune zahar?

#11 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 14 January 2007 - 05:37 AM

(Bolognese di Cluj @ Jan 14 2007, 01:06 AM)

In crema de ciocolata nu se mai pune zahar?


Eu nu am pus fiindca mi s-a parut destul de dulce de la ciocolata wink.gif

#12 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 14 January 2007 - 07:00 AM

CristinaK, yummmyy prajituricile tale...si aia de la Mercury , .faine...

deci , CrstinaK , prajiturica asta cu choco si br , de ce natie e , de unde provine reteta ? de la Japanese people..or ..
Fan n_puiu!

#13 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 14 January 2007 - 12:39 PM

(Nasha @ Jan 14 2007, 02:00 PM)

...
deci , CrstinaK , prajiturica asta cu choco si br , de ce natie e , de unde provine reteta ? de la Japanese people..or ..


Nasha, provenienta e... co-productie rolleyes.gif : o parte (crema-Ricotta) de la Japanese people wink.gif adica de la o "scriitoare culinara" de pe aici, iar restul (crema-Ciocolata si "combinatia de fructe") de la Romanian people... adica de la mine biggrin.gif

#14 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 14 January 2007 - 10:17 PM

..super, f buna combinatia ...
..imi place tare mult cum ai prezentat -o pe cea cu choco: cu albastru , alb , negru...si arata asa de yummmyy....
(...am o stima deosebita ptr acest popor japonez...)
in concluzie, pe cea cu choco , am printat -o doar, mi se pare prea sensibila ptr starea mea de bucatareala actuala...



biggrin.gif
Fan n_puiu!

#15 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 15 January 2007 - 01:23 AM

Merci, Nasha! floare.gif O sa-i transmit sotului "chestia" dintre paranteze wink.gif

#16 cae

cae

    Big Chef

  • Membri
  • 588 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bucuresti

Postat 15 January 2007 - 02:54 AM

SUPER!!!!

Carmen M

#17 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 15 January 2007 - 06:55 AM

Carmen ... floare.gif

#18 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 27 January 2007 - 07:36 AM

Iar am prestat o "branzoasa" biggrin.gif ... numai buna pentru iubitoarele/iubitorii combinatiei dulce-sarat... wub.gif


PARMIGIANO (forma detasabila de 18cm)

(*) 1 ou batut - din care 1 lingura se foloseste la foaie, iar restul la crema

FOAIE
30g unt - la temp. camerei
10g zahar
(*) 1 lingura ou batut
40g faina
10g migdale macinate fin
un praf de sare (daca untul este sarat, nu mai este necesara)

Se freaca untul cu zaharul, a adauga oul si se mixeaza. Se presara si faina cernuta impreuna cu pudra de migdale si sarea si se amesteca bine. Iese un aluat moale si putin lipicios. Se infasoara intr-o folie de plastic si se da la frigider pt. aprox. 20 min.
Se taie un disc de 18cm din hartie de copt si pe el se intinde FOAIA. Se pune in forma (cu tot cu hartie) si se coace 15 min. la 180 C.


CREMA
25g unt - la temp. camerei
200g branza-crema - la temp. camerei
50g parmezan ras
30g zahar
(*) restul de ou batut
1 lingura miere
1 lingura lapte praf
1 lingura zeama de lamaie

decor:
20g parmezan ras
zahar cristale (optional) - nu stiu exact daca asa ii spune; este un soi de zahar folosit pt. topping-uri care nu se topeste la copt

Untul si branza-crema se freaca bine cu zaharul. Se adauga oul si se mixeaza; apoi, pe rand, mierea, zeama de lamaie, laptele praf si parmezanul mixand putin dupa fiecare. Se toarna in forma, peste FOAIE, se presara parmezan si zahar cristale. Se coace pt. aprox. 30min. la 170 C.
Se lasa sa se raceasca in forma pe un gratar dupa care se scoate din forma si se da la frigider pt. cel putin 2 ore.

Aici inainte de a se coace

[attachmentid=81530]

si finalul


[attachmentid=81531]


Nu este prea dulce, e chiar putin saratica fiindca eu am pus parmezan in disperare laugh.gif ... ce sa-i faci daca-mi place. wink.gif Daca o face cineva si prefera mai dulce mai poate mari cantitatea de zahar sau scade cantitatea de parmezan (de exemplu 30g parmezan la crema si 10g la decor)...
Mierea folosita este de castane si ca urmare finalul are o aroma placuta rolleyes.gif Noi cand am papat-o am mai turnat putina miere... tot de castane. mellow.gif

Miniaturi atașate

  • parmig_fin.jpg

Imagini atașate

  • parmig_preg.jpg


#19 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 27 January 2007 - 03:22 PM

eu sigur ca am sa o prestez,pentru ca sunt foarte curioasa ce gust poa' sa dea parmezanul unei prajituri.
de caramelul sarat m-am indragostit la prima...gustare,asa ca nu vad de ce nu mi-ar placea combinatia asta.
btw:astazi la tele era un mare cofetar italian care facea niste piramide dintr-un fel de crema ganache,alternata cu un fel de pesmet facut cu migdale si alune,copt un pic la microunde, peste care presara un strop de sare gunjoasa,cica sa ii dea limbii un contrast placut.
multumesc de reteta!
off topic azi am luat tofu,pentru ca vreau sa incerc crema de ciocolata.doar ca aici tofu moale nu este,numai din ala normal.sper ca merge si asa wink.gif

#20 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 28 January 2007 - 08:09 AM

(Bolognese di Cluj @ Jan 27 2007, 10:22 PM)

off topic azi am luat tofu,pentru ca vreau sa incerc crema de ciocolata.doar ca aici tofu moale nu este,numai din ala normal.sper ca merge si asa wink.gif



...daca se gaseste numai "normal" banuiesc ca este - ca textura - ceva intermediar intre cel "tare" si "moale"... nu cred ca este asa de "concentrat" cum este cel "tare" de aici... deci cred ca poti sa-l folosesti fara probleme wink.gif

Te-astept cu impresiile despre PARMIGIANO... eu cred ca o sa-ti placa... daca nu sad.gif sa-mi zici si de ce ca sa "ma perfectionez" wink.gif




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi