Sari la conținut

Poză

SACHERTORTE


10 răspunsuri la acest topic

#1 Popa_17944

Popa_17944

    micro Bucatar

  • Membri
  • 4 posturi
  • Location:Craiova (Dolj)

Postat 23 November 2006 - 08:56 AM

Buna!
Ma numesc Violeta si imi place mult sa gatesc.Este prima reteta pe care o pun aici si din pacate nu am
decat rezultatul final. Cu siguranta ati mai auzit despre acest tort care are originea in Austria si a carui reteta originala este tinuta secreta. O reteta care sa semene cat de cat cu originalul este aceasta pe care o sa v-o scriu acum.Am mancat si la Viena si seamana mult cu ce am facut eu.

[attachmentid=68989]

[attachmentid=68990]

SACHERTORTE


INGREDIENTE BLAT:

6 oua separate
140 g unt
175 g ciocolata amaruie, rupta bucati
140 g zagar pudra
140 g faina cernuta

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURA :

6 linguri dulceata (gem) de caise de buna calitate

INGREDIENTE GLAZURA :

85g zahar
4 linguri apa
100 g ciocolata amaruie, rupta bucati

Se incalzeste cuptorul la 160 grade.Se unge o forma rotunda, cu peretii detasabili de 23 cm si se pune hartie doar pe fundul formei.Ciocolata se topeste pe baie de aburi.Untul se freaca spuma intr-un castron cu jumatate din cantitatea de zahar.Se adauga galbenusurile pe rand batand bine dupa fiecare.Se adauga ciocolata topita, ca la maioneza(in fir subtire), amestecand cu mixerul continuu.Faina cernuta se adauga si ea la compozitie, amestecand usor de sus in jos cu o spatula.Albusurile se bat spuma cu restul de zahar.Se amesteca cele doua compozitii, amestecand usor.Compozitia se pune in forma pregatita, se niveleaza deasupra si se coace cam 1 -1 ¼ ora, pana cand scobitoarea iese uscata.Se raceste in forma 5 minute, apoi se transfera pe un gratar sa se racoreasca.

Se taie in doua si se unge cu gemul incalzit.

Pentru glazura, se pune apa cu zaharul si se fierb pana se topeste zaharul.Apoi se ia oala de pe foc, se adauga ciocolata si se amesteca pana aceasta se topeste, dupa care se pune iarasi la foc si se incalzeste glazura.Se ia de pe foc si se amesteca pana nu mai face bule.
Se pun max. 2 linguri de glazura pe prajitura si se lasa sa curga si pe margini intinzandu-se usor. Daca se intareste glazura, se mai incalzeste si se continua operatiunea.Cu ajutorul unei pungulite taiate la un capat sau a unui sprit, se scrie deasupra ‘ SACHERTORTE’.

Miniaturi atașate

  • Imag0082.jpg
  • Imag0083.jpg
  • Imag0082.jpg


#2 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 23 November 2006 - 09:00 AM

Violeta, cind ai sa ai pozele unei retete pas cu pas vei posta aici la Imagini.
Daca ai numai poza finala unui dulce o punem la Dulciuri.
Bine ai venit! icon_smile.gif

#3 crisa78

crisa78

    Master of disaster

  • Membri
  • 1523 posturi

Postat 23 November 2006 - 10:24 AM

violeta, arata tare bine tortul tau!

eu am avut o experienta nefericita (aaa, neaparat sa o trec la gafe :icon_smile.gif ) cu tortul sacher, luasem reteta de pe un site german, si mi-a iesit un blat de toata ...cacaoa. dar daca tu zici ca reteta asta e incercata si iese ca la mama lui, am sa ma mai risc si eu. multumesc de reteta floare.gif
Zambeste, maine va fi mai rau!

#4 Sabe Li

Sabe Li

    Captain Cook

  • Membri
  • 463 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 23 November 2006 - 12:05 PM


Violeta, nu ai poza si cu sectiunea, cu feliutza?

#5 Popa_17944

Popa_17944

    micro Bucatar

  • Membri
  • 4 posturi
  • Location:Craiova (Dolj)

Postat 23 November 2006 - 12:43 PM

(Sabe Li @ Nov 23 2006, 02:05 PM)

Violeta, nu ai poza si cu sectiunea, cu feliutza?



Imi pare rau, acestea sunt singurele poze! A disparut imediat, dovada ca a fost grozav.
Intentionez sa-l repet de sarbatori si atunci voi pune mai multe poze.

#6 ELAIDA

ELAIDA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1012 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...langa brebenel...
  • Interests:arta culinara si multe altele...

Postat 23 November 2006 - 01:20 PM

Bine ai venit! floare.gif Arata superb tortul! Neaparat sa pui sectiune data viitoare! icon_smile.gif

#7 Popa_17944

Popa_17944

    micro Bucatar

  • Membri
  • 4 posturi
  • Location:Craiova (Dolj)

Postat 23 November 2006 - 02:42 PM

Multumesc! tongue.gif

#8 Higeia

Higeia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1504 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 23 November 2006 - 07:51 PM

La link-ul acesta gasesti mai multe retzete de Sacher-Torte , de cand subiectul a fost foarte dezbatut pe Culinar

http://www.culinar.r...mp;#entry196546
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[size="5"]

#9 dorina69

dorina69

    Captain Cook

  • Membri
  • 374 posturi

Postat 21 October 2013 - 07:54 AM

Sotul meu mi-a adus acest tort.
Atunci cand am vrut sa fac si eu un astfel de tort, am gasit retete diferite pe net, total in dezacord in ceea ce priveste compozitia. Nu ma refer la cantitati, ci la ingrediente. Prin urmare, am renuntat.
Apoi am citit parerile celor care il consumasera. In afara de "e foarte bun, dar...." n-am reusit sa gasesc altceva.
Prin urmare, dupa ce l-am gustat si vazut, as dori sa va descriu, cat se poate de obiectiv, gustul si consistenta lui.
Blatul este neinsiropat. Contine unt (a intrebat sotul meu)si ciocolata, fara nicio aroma,nici macar vanilie.
Este genul de compozitie care se foloseste la prajiturile cu ciocolata moale, doar ca in acest caz este copt integral. Aceste compozitii contin ciocolata mai multa, unt si putina faina.
Blatul este facut cu faina. Acesta nu contine biscuiti macinati, nici migdale sau altceva Este fraged si aerat, dar nu untos. Are doua niveluri. Intre blaturi, deasupra si lateral tortul are un strat subtire de gem de caise sau marmelada (nu am de unde sa stiu exact).
Tortul este imbracat intr-un strat de 5 mm de ciocolata neagra mata, indulcita si amestecata cu putina frisca. Nu contine unt sau galbenusuri, in acest caz ar fi avut un aspect lucios. Doar banutul este din ciocolata neagra, simpla.
Cum este la gust? Se simte gustul acrisor de la caise in amestec cu ciocolata de foarte buna calitate.


Imagini atașate

  • IMG_0318.jpg


#10 fel70

fel70

    Master of disaster

  • Membri
  • 2304 posturi

Postat 21 October 2013 - 10:24 AM

Dorina acesta este tortul pe care as vrea sa il gust exact in 'patria' lui.'
Am fost de doua ori la Viena si mi-am propus sa-l mananc la cofetaria Demel, pe care am descoperit-o, abia cand m-am intors, pe harta. Si era la 2 minute de catedrala Sf. Stefan.
Poate data viitoare.

Istoria tortului este scrisa pe multe site-uri/bloguri si romanesti.

Reteta, daca vrei sa faci tortul, eu o am de aici l-am vazut pe Eric si in emisiune, se afla exact in laboratorul cofetariei Demel, la Viena, atunci cand l-a facut.
Au prezentat mai intai reteta facuta de laboratorul cofetariei, am fost uimita de 'cuibarul' de oua pe care il aveau pe masa.... nu prafuri, nu margarina sau alti inlocuitori.

Gemul, intr-adevar este de caise, un strat foarte subtire.
Iar tortul, incantator!

Sa va fie de bine!







'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.

#11 dorina69

dorina69

    Captain Cook

  • Membri
  • 374 posturi

Postat 21 October 2013 - 11:48 AM

Multumesc pentru informatii.
Se pare ca totul este natural. Sotul meu stie ca nu consum margarina (grasimi vegetale hidrogenate, fractionate, interesterificate) si i-a intrebat. Cica au facut o fata.... Frisca era naturala, batuta "in direct". Tortul a fost cumparat de la cofetaria Sacher.
Exista multe retete pe net, departe de reteta originala. Nu cred ca cineva poate sa divulge originalul, chiar daca l-ar sti. Foarte multi isi dau cu presupusul. De aceea, l-am descris cat de bine am putut. Si inca ma mai gandesc cum este facuta glazura. Se poate si cu sirop de zahar+ ciocolata.
Eu nu pot sa spun ca m-a dat pe spate cu ceva senzational. Este un tort cu multa ciocolata si atat. Asta pentru ca eu pot sa-mi creez si sa-mi fac orice tort doresc. In schimb, pot sa apreciez ca este facut din ingrediente naturale, de cea mai buna calitate. Apropo, tot ei isi fac si ciocolata.
Oricum, daca ajungi in Viena, nu-l rata.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi