Eclere cu crema de vanilie

Eclere cu crema de vanilie este o reteta delicioasa de desert. Pentru a pregati eclerele aveti nevoie de faina, oua si margarina, iar pentru umplutura aveti nevoie de vanilie, amidon, oua, lapte

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Eclere cu crema de vanilie

Ingrediente

  • Coji:
  • 250 ml apa
  • 115 g margarina
  • 140 g faina
  • 4 oua
  • Un praf de sare
  • Crema:
  • 2 oua
  • 400 ml lapte
  • 8 linguri zahar
  • 5 linguri amidon
  • 1 linguri faina
  • 135 g margarina
  • Vanilie
  • 100 ml frisca
  • Glazura:
  • 70 g ciocolata neagra
  • 1 lingura margarina
  • 3 linguri lapte

Mod de preparare

Cojile:
Se pun pe foc apa si margarina si se fierb pana dau in clocot. Cand fierb se adauga faina in bloc(toata deodata) si se amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat. Se lasa la racit. Cand este complet rece se adauga ouale pe rand(nu se adauga cel de-al doilea pana nu este inglobat primul)si devine un aluat lipicios.

Se toarna intr-un pos si se deseneaza bastonase in tava. Se dau la cuptor aprox 30 min(pana se rumenesc deasupra). Primele 15 min focul se lasa mare pentru a creste apoi se da la minim. NU SE DESCHIDE USA!!!Cel mai bine ar fi sa le lasati 10 min dupa ce ati oprit focul in aragaz sa se raceasca pentru a nu se lasa.

Crema:
Laptele se pune intr-o cratita se se incalzeasca. Ouale se bat cu zaharul pana se transforma intr-o crema consistenta, apoi se adauga amidonul amestecat cu faina si omogenizeaza. Peste amestec se toarna, in fir subtire, laptele caldut. Compozitia rezultata se pune in cratita si se tine la foc mic(amestecand incontinuu) pana se ingroase ca o budinca. Se lasa la racit. Margarina, la temperatura camerei,se mixeaza pana devine spumoasa,se adauga vanilia si cate o lingura de budinca racita.

Glazura:
Ciocolata se topeste la bain marie impreuna cu margarina si laptele,pana devine lichida. Se lasa sa se racoreasca.


Eclere cu crema de vanilie se servesc dupa ce au stat un timp la rece.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Placinta frageda cu branza si marar
Bucataras.RO

Placinta frageda cu branza si marar

Cand vine vorba de placinte, cele cu branza sarata sunt preferatele mele. Cel mai mult imi plac „Placintele...

Placinta frageda cu branza si marar
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise