Sari la conținut

Poză

Clafoutis de cirese


42 răspunsuri la acest topic

#1 PaulaM

PaulaM

    just me

  • Membri
  • 1665 posturi
  • Location:Puglia

Postat 25 May 2009 - 11:32 PM

x


  • 700 g cirese
  • 30 g unt
  • 60 g zahar tos
(pentru cirese)
  • 4 oua
  • 270 ml lapte
  • 60 g zahar tos
  • 100 g faina
  • 1 praf de sare
  • esenta vanilie


Laptele, ouale, zaharul, vanilia, praful de sare si faina



le amestecam la blender. Lasam sa se odihneasca

pana pregatim fructele.



Am gasit diverse retete, unele spuneau ca se scot samburii,

altele ca se lasa si imprumuta prajitura gust migdalat…am ales sa incerc cu ciresele intregi.

Intr-o tava cu diametrul 30 cm am topit untul, am adaugat ciresele

si am mai lasat cateva minute pana se inmoaie



adaugam zaharul



si lasam pana se dizolva. Operatia se face mai simplu direct pe flacara

(tigaia mea n-a permis, are un fel de cauciuc pe dos).



Turnam deasupra compozitia cu oua




si punem la cuptor, 20 minute la 220 grade C.

(Nu se deschide usa cuptorului- se prabuseste …)



O feliuta:




Se face foarte repede si se termina la fel...nu neaparat ca-i

cel mai bun desert, dar cu siguranta a disparut in timp record...




Paula





#2 nico-vya

nico-vya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1292 posturi
  • Gender:Female
  • Location:piatra-neamt-uk

Postat 25 May 2009 - 11:45 PM

vai paula , arata grozav de bine!...ahh ce gust tre sa aibe de la cirese! mincacios.gif , aici sunt exagerat de scumpe...dar zau ca merita o portie mica floare.gif

#3 PaulaM

PaulaM

    just me

  • Membri
  • 1665 posturi
  • Location:Puglia

Postat 25 May 2009 - 11:54 PM

CITAT(nico-vya @ May 25 2009, 11:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
vai paula , arata grozav de bine!...ahh ce gust tre sa aibe de la cirese! mincacios.gif , aici sunt exagerat de scumpe...dar zau ca merita o portie mica floare.gif


Multumesc Nico, merita...cel putin noua ne-a placut tare mult...am papat-o calduta, numai cu zahar presarat deasupra, fara frisca...
Pe cirese am dat si eu dublu fata de magazin, dar le-am luat direct de la producator.....s-a meritat (la fel si capsunile)... nu se compara nimic cu cele de gradina smile.gif
Paula





#4 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 26 May 2009 - 07:34 AM

Arata tare bine prajiturica, Paula, le ai! smile.gif Si totusi daca as avea ciresele alea, creca as face o burta maaaare de cirese goale si un claufotis fara cirese laugh.gif

#5 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 26 May 2009 - 07:39 AM

Am luat si eu cirese ieri, pentru a doua oara pe anul asta, juma de pret fata de prima data, ca sa nu zic ca prima data am dat dublu pe ele laugh.gif da' imi plac prea mult ca sa le "stric" in clafoutis, desi il ador, da' nu se stie, poate odata o sa am asa de multe sa ma indur sa le si "prajituresc" smile.gif

#6 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 26 May 2009 - 07:45 AM

CITAT(Adriana Nicoleta @ May 26 2009, 08:39 AM) <{POST_SNAPBACK}>
juma de pret fata de prima data, ca sa nu zic ca prima data am dat dublu pe ele laugh.gif


ia uite cum il pot pacali de-acuma pe al meu! laugh.gif

#7 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 26 May 2009 - 07:52 AM

CITAT(alina-lili @ May 26 2009, 07:45 AM) <{POST_SNAPBACK}>
ia uite cum il pot pacali de-acuma pe al meu! laugh.gif

e ca pilda cu paharu, unii il vad juma plin, altii juma gol laugh.gif

#8 carmaw

carmaw

    Academic Chef

  • Membri
  • 1426 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe ici pe colo

Postat 26 May 2009 - 08:45 AM

CITAT(Adriana Nicoleta @ May 26 2009, 08:52 AM) <{POST_SNAPBACK}>
e ca pilda cu paharu, unii il vad juma plin, altii juma gol laugh.gif

multam mult pt reteta cu clafoutis
credeti ca pot folosi caisele in locul cireselor?
Numai bine smile.gif

#9 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 26 May 2009 - 08:49 AM

CITAT(carmaw @ May 26 2009, 08:45 AM) <{POST_SNAPBACK}>
multam mult pt reteta cu clafoutis
credeti ca pot folosi caisele in locul cireselor?
Numai bine smile.gif

Sigur ca da, clafoutis e modul de a face prajitura asta, dar se pot folosi si alte fructe, e drept ca cel mai bun e cu cirese smile.gif da' il poti face si cu caise la fel de bine.
Sau o alta chestie inrudita e asta http://www.culinar.r...rde-aux-poires/


#10 Carmen L

Carmen L

    Master of disaster

  • Membri
  • 2371 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 26 May 2009 - 11:55 AM

Paula, apetisanta felia din ultima poza mmmmmmmmmm eusa_drool.gif
Ai inaugurat fratele mai mic al KA-ului, minunat love10.gif

Mai astept putin sa cumpar cirese la jumatate de pret fata de cel de acum wink.gif
IPB Image

#11 PaulaM

PaulaM

    just me

  • Membri
  • 1665 posturi
  • Location:Puglia

Postat 26 May 2009 - 04:51 PM

CITAT(alina-lili @ May 26 2009, 07:34 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Arata tare bine prajiturica, Paula, le ai! smile.gif Si totusi daca as avea ciresele alea, creca as face o burta maaaare de cirese goale si un claufotis fara cirese laugh.gif

Multumesc Alina.
Eeeeeei, ciresele alea au ramas dupa ce ne-am facut burtile mari (cu cirese goale, evident.. tongue.gif ) si era pacat sa ramana sa se strice, mai ales ca luasem special mai multe sa fac "ceva"

CITAT(Adriana Nicoleta @ May 26 2009, 07:39 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Am luat si eu cirese ieri, pentru a doua oara pe anul asta, juma de pret fata de prima data, ca sa nu zic ca prima data am dat dublu pe ele laugh.gif da' imi plac prea mult ca sa le "stric" in clafoutis, desi il ador, da' nu se stie, poate odata o sa am asa de multe sa ma indur sa le si "prajituresc" smile.gif

in curand va veni si vremea lor...., cred ca dupa ce se termina aici..

CITAT(Adriana Nicoleta @ May 26 2009, 07:52 AM) <{POST_SNAPBACK}>
e ca pilda cu paharu, unii il vad juma plin, altii juma gol laugh.gif

mai bine sa fim optimisti... smile.gif

CITAT(carmaw @ May 26 2009, 08:45 AM) <{POST_SNAPBACK}>
multam mult pt reteta cu clafoutis
credeti ca pot folosi caisele in locul cireselor?
Numai bine smile.gif

Cu placere. smile.gif
Merge, de ce nu? ...l-am vazut si din prune, pere, struguri...aproape orice; pana la urma sunt fructe caramelizate usor si imbracate-n aluat...
Paula





#12 PaulaM

PaulaM

    just me

  • Membri
  • 1665 posturi
  • Location:Puglia

Postat 26 May 2009 - 05:04 PM

CITAT(Adriana Nicoleta @ May 26 2009, 08:49 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Sau o alta chestie inrudita e asta http://www.culinar.r...rde-aux-poires/

in afara de faptul ca ai pus ceva unt in compozitie si ceva aschiii extra, sunt chiar la fel....a ta cu mere smile.gif

CITAT(Carmen L @ May 26 2009, 11:55 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Paula, apetisanta felia din ultima poza mmmmmmmmmm eusa_drool.gif

Multumesc Carmen, atunci e feliuta pentru tine! pupic.gif

CITAT(Carmen L @ May 26 2009, 11:55 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ai inaugurat fratele mai mic al KA-ului, minunat love10.gif

Gata, l-am pus la treaba, ca prea statea...il mai probasem cu milk shake-uri; nu de alta, dar sa fiu sigura ca functioneaza...

Am probat si faza cu o ceapa (sa nu razi, chiar una am pus, sa vad cum se comporta)- si face fata...am sa pun si o poza, dar trebuie s-o descarc intai..

CITAT(Carmen L @ May 26 2009, 11:55 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Mai astept putin sa cumpar cirese la jumatate de pret fata de cel de acum wink.gif

In sfarsit cineva optimist!! pupic.gif
Paula





#13 Malak

Malak

    Big Chef

  • Membri
  • 825 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 26 May 2009 - 06:53 PM

As vrea sa o fac maine,ca am multe cirese in frigider si incep sa se strice
Dar cum e blatul ,e molcut,nu?Pare..cremos...Nu e cu gauri,ca la kec,asa-I?
Eu nu am auzit de Clafoutis....din ce zona provine acest desert?

#14 diamond

diamond

    abcd...urs!

  • Membri
  • 4041 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...pana la...

Postat 26 May 2009 - 07:05 PM

ah, ce bine arata... a mai facut desertul asta... o sa incerc si varianta ta! multumesc, Paula!

#15 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 27 May 2009 - 08:03 AM

Si mie imi place mult clafoutis-ul ca se face rapid si se papa la fel de rapid...abia astept sa se faca visinele, ca pe alea am eu boala sa le bag in cafoutis, iata si reteta mea..
http://www.culinar.r...utis-cu-visine/



#16 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 27 May 2009 - 08:23 AM

CITAT(KikenHana @ May 27 2009, 08:03 AM) <{POST_SNAPBACK}>
abia astept sa se faca visinele, ca pe alea am eu boala sa le bag in cafoutis,

rolleyes.gif mi-a scapat
n-as sti sa zic care imi place mai mult, daca cu cirese sau cu visine smile.gif

#17 PaulaM

PaulaM

    just me

  • Membri
  • 1665 posturi
  • Location:Puglia

Postat 27 May 2009 - 01:05 PM

CITAT(Malak @ May 26 2009, 06:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
As vrea sa o fac maine,ca am multe cirese in frigider si incep sa se strice
Dar cum e blatul ,e molcut,nu?Pare..cremos...Nu e cu gauri,ca la kec,asa-I?
Eu nu am auzit de Clafoutis....din ce zona provine acest desert?

Blatul...nu e blat, adica nu e chec...ceva intre clatita si budinca....cam ca la crema de zahar ars, numai ca-i mult mai legata, ca are si faina.
Clafoutis e un desert frantuzesc.

CITAT(diamond @ May 26 2009, 07:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ah, ce bine arata... a mai facut desertul asta... o sa incerc si varianta ta! multumesc, Paula!

Multumesc diamond. smile.gif
Cu placere.

CITAT(KikenHana @ May 27 2009, 08:03 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Si mie imi place mult clafoutis-ul ca se face rapid si se papa la fel de rapid...abia astept sa se faca visinele, ca pe alea am eu boala sa le bag in cafoutis, iata si reteta mea..
http://www.culinar.r...utis-cu-visine/

Aha, deci nu suntem singurii care l-au devorat in timp record...
E chiar la fel reteta ta, numai ca ai pus fructele necaramelizate si fara samburi... pupic.gif

CITAT(Adriana Nicoleta @ May 27 2009, 08:23 AM) <{POST_SNAPBACK}>
n-as sti sa zic care imi place mai mult, daca cu cirese sau cu visine smile.gif

eu zic asa: le faci pe ambele! (desi as avea si eu dilema asta; cu visine ar fi acrisoara si-mi place, dar si cu cirese a fost o nebunie)
Paula





#18 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 27 May 2009 - 01:11 PM

CITAT(Malak @ May 26 2009, 06:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu nu am auzit de Clafoutis....din ce zona provine acest desert?

uita-te pe linkul pus de Kiken, a povestit Salmida acolo

#19 Malak

Malak

    Big Chef

  • Membri
  • 825 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 28 May 2009 - 03:59 PM

Mersi,am gasit povestea Clafoutis-ului,foarte interesant si abia astept sa o probez
Vroiam sa o prepar pentru astazi,dar am amanat si-mi pare rau...Sper sa o fac cat de curand si sa vin cu dovada smile.gif


#20 pansy

pansy

    Big Chef

  • Membri
  • 647 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 31 May 2009 - 09:29 PM

din curiozitate m-am uitat si eu ce e cu clafoutis asta si rezulta ca e o reteta din provincia franceza limousin si ca se face cu fructe de sezon.chestia cu samburii in cirese ca sa fie sau nu ,impotriva diverselor opinii,e exclusiv legata de usurinta si eleganta de a o manca.sa nu trebuiasca sa scuipi samburi.de asemeni de fapt de lenea de a scoate samburii din fructe,zic franzezii de i-am citit eu.si mai zic ca se manaca calduta.
am s-o incerc neaparat.merci de reteta
culinareasa blogareasa
http://panseluta-violet.blogspot.com/



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi