Drojdia se dizolva in apa calduta cu o lingurita de zahar. Se amesteca cu faina cernuta si sare. Se framanta un aluat care se va pune in tava in care
Drojdia se dizolva in apa calduta cu o lingurita de zahar. Se amesteca cu faina cernuta si sare. Se framanta un aluat care se va pune in tava in care va urma sa fie copt. Se lasa la dospit intr-un loc ferit de curent. Cand si-a dublat volumul se unge cu putin ulei si se pune la copt in cuptorul preincalzit. Se coace 50 min la 185 grade, dar depinde de cuptorul fiecaruia.
Se taie felii cand s-a racit putin. Cantitatea este pentru o paine coapta in tava normala de chec.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataDe obicei prepar mâncarea de fasole boabe pe aragaz şi încep prin a căli legumele. Pentru că mi-a...
Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-PotIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii