
Intai ingredientele:
- o farfurie (adanca) cu varf de visine fara samburi
- 1 kg zahar
- zeama de la 1/2 lamaie
- vanilie

In final eu am pus in oala de teflon in care fac dulceata 4 farfurii visine, 4 kg zahar, zeama de la doua lamai si un baton de vanilie.
Am pus prima serie de visine cu zaharul, lamaia si vanilia la fiert la foc mic si pe masura ce mai umpleam cate o farfurie de visine le adaugam in oala cu zaharul si zeama de lamaie.
In curs de topire a zaharului

La fiert

In timpul fierberii face spuma care trebuie scoasa cu spumiera

Eu am lasat-o sa fiarba cateva ore bune, la foc mic, pana a scazut suficient si s-a ingrosat. Oricum dupa racire devine si mai vascoasa asa ca nu va speriati daca e destul de lichida cat e inca fierbinte. Bineinteles ca am uitat de ea cand m-a sunat cineva la telefon si s-a scurs multa spuma pe aragaz (asa ca va recomand sa puneti folie de aluminiu daca credeti ca ati putea uita de ea). Eu o fierb pana e usor caramelizata. Dupa ce o opriti trebuie sa o acoperiti cu un prosop umed si bine stors.
Si aici rezultatul:

Si pe fond alb ca sa se vada mai bine culoarea:

Apoi se toarna in borcane foarte curate si uscate si se pastreaza fara nici o problema. Nu mi-a mucegait niciodata .