Sari la conținut

Poză

Carne de porc cu telina


8 răspunsuri la acest topic

#1 Theodora

Theodora

    Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţii

  • Membri
  • 1376 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Atena

Postat 10 January 2007 - 03:30 PM

E o reteta care de obicei se face de Craciun,dar eu o fac si in alte zile...e simpla,gustoasa si rapid de facut...

Avem nevoie de

1 kg de carne de porc
2 cepe tocate
500 gr telina,eu pun numai frunze,dar puteti folosi si radacina
ulei,sare,piper
ou si lamaie pt sos...

Punem la prajit carnea cu ceapa



Spalam bine telina,taiem in doua frunzele si le intoarcem putin asa cum facem cand stoarcem o rufa...se fierbe mult mai repede daca e putin "strivita"...


Cand e calita bine carnea,adaugam putina apa,cat sa acopere carnea...



Adaugam telina



Si lasam cam 30 minute...pana se inmoaie bine carnea...



Facem apoi sosul de ou cu lamaie dintr-un ou si zeama de la o lamaie si putina zeama fierbinte sa nu se taie oul...o turnam peste si inchidem focul...punem capacul si lasam sa se "odihneasca" cum zice soacra mea...

Se serveste cald si merge cu o bere...



Eu am pus in sos si putin amidon...asa era in reteta...nu am pus niciodata si am vrut sa vad cum e...iese mai ciulama...e de preferat sa nu puneti...o sa iasa mai zemos...caut si pe net o poza sa faceti diferenta...

[attachmentid=78546]

Miniaturi atașate

  • xoirino.selino.gif

Editat de Theodora, 10 January 2007 - 03:34 PM.



#2 Theodora

Theodora

    Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţii

  • Membri
  • 1376 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Atena

Postat 10 January 2007 - 03:42 PM




#3 Una_

Una_

    Master of disaster

  • Membri
  • 1685 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei

Postat 10 January 2007 - 04:35 PM

Multumim de reteta, Teodora. Am o rugamite, daca poti sa'mi explici putin cum faci sosul de ou si de lamaie pe care'l pui peste carne... mi se pare interesant si mai sanatos, iar reteta ta se probeaza probabil saptamana viitoare.

Multumesc si o seara placuta in continuare!
I'd rather spend my whole life knowing that I'm not perfect, rather
than waste my life trying to be.

#4 ELAIDA

ELAIDA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1012 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...langa brebenel...
  • Interests:arta culinara si multe altele...

Postat 10 January 2007 - 05:32 PM

Arata exceptional.. Eu as face-o! Dar sotul meu nu vrea sa auda de telina nici la ciorba... Cred ca are un gust pronuntat de telina... Sau nu?
Stii, sunt unii care chiar urasc telina si conopida - li se par gretoase...

#5 Theodora

Theodora

    Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţii

  • Membri
  • 1376 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Atena

Postat 10 January 2007 - 05:57 PM

Eu am invatat de la soacra mea sa fac...nici Makis nu mananca,dar fac numai pt mine...mai bine asa...am eu mai mult...

Una pusesem link-ul ala in engleza pt ca ma grabeam.dar e foarte usor...

Storci o lamaie sau doua...depide de gusttul tau si de lamaie,cata zeama are,bati doua oua si apoi le bati impreuna...cand mancarea e gata,pui peste oul batut cu lamaie putina apa fiarta....incat incet sa nu se taie oul,apoi torni totul peste mancare...eu fac multe chesti...de fapt in bucataria greceasca sunt multe retete cu AVGOLEMONO...avgo=ou,lemono=lamaie...supa de pui,supa de peste,dovlecei umpluti si sarmale in foi de vitsa...la toate astea se potriveste...sa nu uit,se pune si sare!!!
Eu amestec totul cu mixerul ala baston...uite o poza...de cand faceam o supa...

[attachmentid=78576]

[attachmentid=78577]

[attachmentid=78578]

Tot secretul e sa mesteci incontinuu cand torni apa fierbinte...si restul e delicios...

Miniaturi atașate

  • IMG_6232.jpg
  • IMG_6234.jpg
  • IMG_6665.jpg

Editat de Theodora, 10 January 2007 - 06:00 PM.



#6 Una_

Una_

    Master of disaster

  • Membri
  • 1685 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei

Postat 10 January 2007 - 06:25 PM

bine venita explicatia ta, multumesc si de pozele ajutatoare, e foarte buna explicatia, am curaj sa folosesc si eu procedeul... vazusem linkul, dar m'am speriat putin. Va pup!
I'd rather spend my whole life knowing that I'm not perfect, rather
than waste my life trying to be.

#7 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 10 January 2007 - 06:25 PM

Reteta asta o sa-i placa cu siguranta sotului,eu nu ma omor dupa radacinoase de nici un fel.Mersi de reteta,o sa-i fac o surpriza placuta


#8 Theodora

Theodora

    Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţii

  • Membri
  • 1376 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Atena

Postat 10 January 2007 - 06:48 PM

Fetelor,ce ma bucur ca va place...ma gandeam ca o postez si nu va place la nimeni si de aia desi o am pozata de la Craciun nu am pus-o...e un gust mai neobisnuit si ma gandeam ca poate nu place...dar ma bucur ca m-am inselat...



#9 Panait Adina

Panait Adina

    Captain Cook

  • Membri
  • 206 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 11 January 2007 - 03:25 AM

Theodora frunzele astea de telina sint de la telina noastra clasica, din Ro, sau sint cele de la cea de la care se manica si crude cu diferite sosuri?
Eu cred ca am o reteta, cred ca dintr-o carte cu retete turcesti, la car e folosita radacina de la telina cea pe care o stim din Ro. Tu daca pui si radacina doar o pui la fiert ca pe fruze sau ii mai faci si altceva, prajit sau mai stiu eu ce?

Multumesc



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi