Sari la conținut

Poză

Guacamole


39 răspunsuri la acest topic

#1 anja

anja

    Big Chef

  • Membri
  • 585 posturi
  • Location:la marea nordului

Postat 10 February 2007 - 10:52 PM

Nu prea postez eu retete(sa-mi fie rusine) din lipsa de timp, dar azi am culcat copila si asa un chef mi-a vemit sa intru in bucatarie... am inceput cu guacamole (sotul face pui cu legume) si apoi vreau sa fac gaufre frantuzesti... sau wafels belgiene(am primit azi reteta de la matusa sotului)

Deocamdata incep cu guacamole ca e gata tongue.gif

[attachmentid=84084][attachmentid=84085]

2 avocado mari
2 rosii
1 ceapa
4 chiles vredes serranos (mici, iuti si verzi- io am pus doar 1)
3 crengute de coriandru- n-am avut si am pus putin patrunjel ticat
1 catel de usturoi pisat (nu e trecut in carte la ingrediente dar cand se amesteca toate mi-l spune)
sare, putin ulei de masline (sau de care-o fi wink.gif )

[attachmentid=84086]

se curata avocado de coaja si samburi (samburii se pastreaza), se piseaza cu o lingura de lemn(eu l-am tocat cu tocatorul de vinete)-. tip- ca sa fie copt avocado trebuie sa fie moale.
[attachmentid=84087][attachmentid=84088]

Se adauga rosiile, ceapa, chile, coriandru tocate marunt si usturoiul pisat se adauga ulei si sare si e gata.
Tip pentru ca avocado sa nu-si schimbe culoarea, se adauga samburii in castronelul in care pastrati sosul.
[attachmentid=84089]

se servezte cu bucati de tortilla eventual langa un coktail margerita, tequila sau un vin pur si simplu.

O sa revin cu poza in care guacamole e sosul pentru 'minunatia' la care inca trebaluieste sotul wink.gif

Miniaturi atașate

  • IMG_4119.JPG
  • IMG_4122.JPG
  • IMG_4123.JPG
  • IMG_4128.JPG
  • IMG_4129.JPG
  • IMG_4137.JPG

Editat de anja, 11 February 2007 - 12:51 AM.


am inceput schimbarea stilului de alimentatie marti 13.04.2010 (108 kg)
prima luna (-8.4 kg) 99.6 kg
a doua luna (-400g) 99.2 kg
7 august 2010 - 98.3 kg

#2 anja

anja

    Big Chef

  • Membri
  • 585 posturi
  • Location:la marea nordului

Postat 10 February 2007 - 10:54 PM

Am uitat o poza:)
[attachmentid=84091]

Miniaturi atașate

  • IMG_4143.JPG


am inceput schimbarea stilului de alimentatie marti 13.04.2010 (108 kg)
prima luna (-8.4 kg) 99.6 kg
a doua luna (-400g) 99.2 kg
7 august 2010 - 98.3 kg

#3 anja

anja

    Big Chef

  • Membri
  • 585 posturi
  • Location:la marea nordului

Postat 11 February 2007 - 01:01 AM

si cina wink.gif
[attachmentid=84108]
[attachmentid=84109]
si la desert am avut gaufre

[attachmentid=84110]

Miniaturi atașate

  • IMG_4149.JPG
  • IMG_4144.JPG
  • IMG_4154.JPG


am inceput schimbarea stilului de alimentatie marti 13.04.2010 (108 kg)
prima luna (-8.4 kg) 99.6 kg
a doua luna (-400g) 99.2 kg
7 august 2010 - 98.3 kg

#4 tot eu

tot eu

    Bucataras

  • Membri
  • 114 posturi

Postat 11 February 2007 - 08:55 AM

chiar vroiam sa ma uit dupa reteta, am mancat de revelion si a fost misto, exotic, BRAVO!
Nobilitas hominis: nici turpia nulla timere.-Nobleþea omului: sã nu se teamã de nimic altceva decît de josnicie.

#5 Marci

Marci

    Big Chef

  • Membri
  • 865 posturi
  • Location:Brooklyn, N.Y.

Postat 11 February 2007 - 03:56 PM

anja, e super! exact asa fac si eu guacamole cu singura diferenta ca eu folosesc ceapa rosie.
Bucura-te de fiecare zi ( Horatiu)

#6 anja

anja

    Big Chef

  • Membri
  • 585 posturi
  • Location:la marea nordului

Postat 12 February 2007 - 04:00 PM

tot eu(misto nick) daca faci sosul, sa spui daca ti-a placut- eu sunt sigura ca o sa va placa.

Marci, merci de idee, o sa incerc si eu cu ceapa rosie- eu am pus alba ca asa era in poza din revista dar data viitoare schimb putin. Tu pui usturoi si coriandru? cam cat?

am inceput schimbarea stilului de alimentatie marti 13.04.2010 (108 kg)
prima luna (-8.4 kg) 99.6 kg
a doua luna (-400g) 99.2 kg
7 august 2010 - 98.3 kg

#7 Marci

Marci

    Big Chef

  • Membri
  • 865 posturi
  • Location:Brooklyn, N.Y.

Postat 12 February 2007 - 07:45 PM

pun usturoi pentru ca ne place un catel mic la un avocado mai marisor , dar coriandru nu am pus niciodata; din cite am inteles eu sint foarte multe combinatii care se pot face ; noua asta ne place f. mult mai ales cu chipsuri de porumb! a, si eu pun si un strop de zeama de lamaie ca sa nu se inegreasca
acum trebuie sa merg sa cumpar avocado, ca mi-ai facut pofta laugh.gif
Bucura-te de fiecare zi ( Horatiu)

#8 tot eu

tot eu

    Bucataras

  • Membri
  • 114 posturi

Postat 16 February 2007 - 06:04 PM

[quote name='anja' date='Feb 12 2007, 02:00 PM' post='305053']
tot eu(misto nick) daca faci sosul, sa spui daca ti-a placut- eu sunt sigura ca o sa va placa.

Mama ce bun a fost Guacamole, au mancat ai mei de au lins bolul.
Sar'na de reteta. Am pus si io ceapa rosie, si fara coriandru, ca nu prea ma impac eu cu el , am pus odata mai mult intr-o mancare si de atunci gata.
Noi am mancat cu paine prajita.
Nobilitas hominis: nici turpia nulla timere.-Nobleþea omului: sã nu se teamã de nimic altceva decît de josnicie.

#9 Una_

Una_

    Master of disaster

  • Membri
  • 1685 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei

Postat 16 February 2007 - 07:40 PM

E foarte delicios sosul asta, garantez pentru el ca l'am gustat de Anul Nou si e tare buuuun! Ar trebui sa'l fac si eu maine ca merg in piata si cumpar fructe si legume proaspete! Anja multumim de reteta!
I'd rather spend my whole life knowing that I'm not perfect, rather
than waste my life trying to be.

#10 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 16 February 2007 - 07:49 PM

De fiecare data cand merg la magazin ma uit la avocado si vreau sa cumpar,dar ma razgandesc ca nu stiam ce sa fac cu el.Maine o sa cumpar sigur,numai spune-mi sau altcineva sa-mi spuna cum e ,e greu asa la stomac avocado asta,ca nu am mancat niciodata.Adica ar merge la cina de exemplu?Cu paine prajita sau asa ceva?

#11 Una_

Una_

    Master of disaster

  • Membri
  • 1685 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei

Postat 16 February 2007 - 07:52 PM

nu e absolut deloc greu, dimpotriva as spune eu... doar daca nu abuzezi de usturoi, parerea mea
I'd rather spend my whole life knowing that I'm not perfect, rather
than waste my life trying to be.

#12 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 16 February 2007 - 07:58 PM

Mersi Una ,usturoi o sa pun chiar foarte putin,ca nu imi e prea bine de la el dupa ce il mananc.O sa fac pt maine seara.Abia astept. smile.gif

#13 tot eu

tot eu

    Bucataras

  • Membri
  • 114 posturi

Postat 17 February 2007 - 08:45 AM

2 avocado, sucul de la o lamaie, depinde cat de acru iti place, 100 gr. iaurt cu o consistenta mai groasa , asa mai smantanos,(Danone) 1 lingura maioneza, 1/4 manunchi de marar, (optional), eu nu pun, o rosie micuta, toccata marunt, ca la bruschete, sare, piper proaspat macinat, 300 gr. creveti (pot fi conserva)
Mod de preparare: Se curata avocado, se taie in jumatati si se curata cu lingurita o buna parte din miez, dupa ce s-a scos samburele binenteles,se marunteza miezul si se amesteca cu celelalte ingrediente, crevetii se adauga la final, (daca sunt zemosi din conserva sau mai stiu io ce , se scurg) Se pune compozitia in cele 4 jumatati si se serveste cu furculita.. Daca iti mai ramane compozitie, o poti servii pe felii de baghete, prajite.
Eu cand am multi musafiri o prepar in cupe de sampanie, pun o frunza de salata in cupa, peste care pun cocteilul de creveti cu avocado.
E super si la gust si ca aspect. Avocado este racoros.
[b][u]
Nobilitas hominis: nici turpia nulla timere.-Nobleþea omului: sã nu se teamã de nimic altceva decît de josnicie.

#14 baby

baby

    Bucataras

  • Membri
  • 83 posturi

Postat 17 February 2007 - 08:52 PM

gata azi mi-am luat 2 avocado si maine fac si eu sosul si revin cu poza ...mmmm abia astept

mersic pt reteta

#15 anja

anja

    Big Chef

  • Membri
  • 585 posturi
  • Location:la marea nordului

Postat 18 February 2007 - 01:38 PM

vai ce ma bucur ca vreti sa faceti guacamole, e foarte bun, o sa va placa cu siguranta.

Petunie, e usor, noi de Revelion l-am servit ca aperitiv, inainte de masa. Dar merge si ca sos langa ..ceva, exemplu pui cu ceapa si ardei calite, pe lipie- cum am servit in seara in care l-am pozat.

Marci, ai facut sosul? Cum a fost?smile.gif

Toteu, ce ma bucur ca v-a placut, sa va fie de bine si sa mai faceti:). Si reteta ta suna bine, o sa incerc.

Una, te astept cu poza, cand il faci:)

Petunie, baby, voi ati zis ca il faceti azi, abia astept sa ziceti cum a fost.
daca mai e nevoie de sugestii sunt aici.




am inceput schimbarea stilului de alimentatie marti 13.04.2010 (108 kg)
prima luna (-8.4 kg) 99.6 kg
a doua luna (-400g) 99.2 kg
7 august 2010 - 98.3 kg

#16 Marci

Marci

    Big Chef

  • Membri
  • 865 posturi
  • Location:Brooklyn, N.Y.

Postat 19 February 2007 - 03:23 AM

holy guacamole! noua ne place sub forma de snack

[attachmentid=85558]
dar zau daca nu merge si ca aperitiv cu chipsurile astea!

[attachmentid=85559]

super bun, s-a terminat in 5 min.

Miniaturi atașate

  • DSC00689.JPG
  • DSC00690.JPG

Bucura-te de fiecare zi ( Horatiu)

#17 anja

anja

    Big Chef

  • Membri
  • 585 posturi
  • Location:la marea nordului

Postat 19 February 2007 - 04:32 PM

Marci ce bine arata, si e asa gingas pus in cosulete smile.gif , le faci tu sau le cumperi. Nici nu vreau sa ma gandesc ca 2 sapt tin dieta stricta... cu toate ca guacamole ar merge... dar o sa astept 2 saptamani huh.gif

am inceput schimbarea stilului de alimentatie marti 13.04.2010 (108 kg)
prima luna (-8.4 kg) 99.6 kg
a doua luna (-400g) 99.2 kg
7 august 2010 - 98.3 kg

#18 narcia

narcia

    wine drinker

  • Membri
  • 1821 posturi
  • Location:Long Island

Postat 20 February 2007 - 03:10 AM

Am facut si eu in seara asta guacamole, dupa reteta de aici... dar nu stiu dece parca ii lipseste ceva sad.gif
Am mai mancat la cantina si parca era altfel, mai picant, mai... nu stiu.
Am pus un singur ardei. Un Jalapeno peper... poate nu era destul de iute, poate trebuia mai mult... si am pus si doua rosii, dar erau mai marisoare... In rest totul identic (ceapa alba).

Totusi e mancabil, nu e rau la gust si pe jumate s-a mancat.

Asa era ardelul:

[attachmentid=85850]

Imagini atașate

  • jalapeno.jpg

Sunt...o draguta si jumatate...Am vreo suta de defecte, dar in rest sunt perfecta.

#19 Marci

Marci

    Big Chef

  • Membri
  • 865 posturi
  • Location:Brooklyn, N.Y.

Postat 20 February 2007 - 10:32 PM

[quote name='narcia' date='Feb 19 2007, 08:10 PM' post='307834']
Am facut si eu in seara asta guacamole, dupa reteta de aici... dar nu stiu dece parca ii lipseste ceva sad.gif
Am mai mancat la cantina si parca era altfel, mai picant, mai... nu stiu.
Am pus un singur ardei. Un Jalapeno peper... poate nu era destul de iute, poate trebuia mai mult... si am pus si doua rosii, dar erau mai marisoare... In rest totul identic (ceapa alba).

Totusi e mancabil, nu e rau la gust si pe jumate s-a mancat.

Asa era ardelul:

[attachmentid=85850]
[/quote


narcia, daca mai ai ardei iute pune-l in sosul care ti-a ramas , poate nu a fost ardeiul destul de iute,
sa stii ca mai conteaza si de unde e avocado, eu de exemplu ultima data am luat cei importati din Chile si mi s-au parut un pic prea dulci , dupa parerea mea cei din Mexic sint cei mai buni ( sint gustosi si numai cu sare si piper , adaugati la salata de cruditati) wink.gif
Bucura-te de fiecare zi ( Horatiu)

#20 Marci

Marci

    Big Chef

  • Membri
  • 865 posturi
  • Location:Brooklyn, N.Y.

Postat 20 February 2007 - 10:38 PM

(anja @ Feb 19 2007, 09:32 AM)

Marci ce bine arata, si e asa gingas pus in cosulete smile.gif , le faci tu sau le cumperi. Nici nu vreau sa ma gandesc ca 2 sapt tin dieta stricta... cu toate ca guacamole ar merge... dar o sa astept 2 saptamani huh.gif


cosuletele nu le fac eu, le cumpar si sint , zic eu, guilt free biggrin.gif pentru ca sint din faina de porumb si sint facute la cuptor nu prajite in ulei wink.gif
Bucura-te de fiecare zi ( Horatiu)



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi